Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 17 februari 2014

Skrivtävling: Duo Ditos Framtidsnovellen

Förra året satt jag med i juryn i Duo Ditos tävling Dåtidsnovellen. Det var ett sant nöje att läsa alla berättelserna. Nu är det dags för ännu en skrivartävling hos Duo Ditos förlag. Den här gången gäller det att skriva om framtiden. Något som jag har gjort i min bok Månstenen. Läs mer om tävlingen nedan:


Efter succétävlingarna Nutidsnovellen och Dåtidsnovellen är det nu dags för den avslutande tävlingen för att fullborda vår tidsnovelltriologi. Framtidsnovellen arrangeras av Duo Dito förlag i samarbete med tävlingsledaren Anders Textorius.

Utmaningen denna gång blir att skriva en framtidsnovell förlagt till Sverige år 2050, där man ur ett jag-perspektiv ska gestalta hur samhällslivet, kulturen, litteraturen musiken, konsten eller någon annan företeelse ser ut 37 år framåt i tiden. 

Precis som förut kommer vinnarna att publiceras i en novellantologi; Framtidsnovellen. (I och med att du skickar in ditt bidrag till tävlingen godkänner du att din novell publiceras på www.duodito.se och inovellantologin ”Framtidsnovellen”. Du erhåller ingen royalty för ditt deltagande, förutom ett friex av boken, men får beställa antologin för tryckkostnad + frakt från Duo Dito Förlag. Vinnarna upplåter till förlaget att med ensamrätt i bokform utge novellerna. Under 12 månader från novellantologins utgivning förbinder sig författarna att inte publicera novellen i något annat kommersiellt sammanhang utan förlagets medgivande.)

Föregångarna Nutidsnovellen och Dåtidsnovellen kom ut 2011 respektive 2013. 

Denna gång har vi återigen valt att låta novellerna vara lite längre så endast tre novellförfattare kommer att gå till final. Tävlingsbidragen kommer i en första omgång att bedömas av förlaget och efter ett antal eliminationsrundor kommer det återstå tio slutkandidater. Av dessa väljer en oberoende jury ut tre bidrag som slutligen blir publicerade. Därefter kommer juryn i samråd med tävlingsledningen att utse en Framtidsnovellmästare. Lycka till!

Tema: Gestalta ur ett jag-perspektiv hur samhällslivet kulturen, litteraturen musiken, konsten eller någon annan företeelse ser ut i Sverige år 2050.

Längd: Max 30000 tecken (inkl mellanslag)

Genre: Valfri

Deadline: 31 mars 2014

Märk ditt bidrag med ”Framtidsnovellen” i ämnesraden och maila till: nutidsnovellen@duodito.se

Läs mer om Framtidsnovellens jury
Ladda ner tävlingsreglerna i PDF
Kontakta tävlingsledningen!


Lycka till!

Kika gärna in på Kimselius skrivtips

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här