Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 16 mars 2014

En helt vanlig författardag

En helt vanlig dag för mig startar någon gång vid 4-5 tiden på morgonen. Då får jag dagens första pussar av mina hundar.

Just nu är det mörkt vid den här tiden så då går vi en kort runda på vår två tunnland inhägnade mark. Utanför smyger vildsvinen och bökar i marken. Därför håller vi oss innanför "viltstängslet".

När solen går upp är det dags för dagens andra promenad tillsammans med mina tre hundar, Tickie, Pluto och Tudor.

Mellan de två promenaderna har jag jobbat med min bok. Den andra hundpromenaden ger mig förnyad energi. När jag kommer hem igen blir det frukost och en kopp ingefärste.

Ibland nås jag av överraskningen att tidningen Sydöstran har utnämnt mig till dagens twittrare, ibland har jag blivit utvald till veckans twittrare, se ovan. Du hittar mig på Twitter här.

Efter frukost är det dags att ta itu med mejl, hälsa på mina vänner på Facebook, Twitter och Google+, samt skriva blogginlägg. Det brukar ta två timmar. Ibland får jag runt 200-250 mejl på ett dygn.

När allt det är avklarat tar jag itu med skrivandet igen, ofta är jag inspirerad av att läsa alla mejl från läsare som berättar vad de tycker om mina böcker, eller efter att ha läst positiva inlägg från mina författarkollegor.

Snart är det dags för lunch, den lagar vi hemma, sedan är det dags för ännu en promenad. Är det fint väder tillbringar vi lunchtimman ute i trädgården, den är ju som sagt stor och kräver mycket arbete. Tudor hjälper gärna till att dra grenar.

Medan Pluto, den gamla hanen, föredrar att sitta vid grenhögen och vänta, han vet att vi kommer tillbaka dit.
Tickie brukar gå sina egna vägar i jakt på mat, det finns mycket att äta: kattbajs, ett bortglömt ben, en död fågel, mulvadar, i alla fall så här års. Vid andra tider på året finns det betydligt mer att äta: gräva upp potatis ur potatislandet, stjäla hallon, jordgubbar, vinbär, plocka plommon, äpplen och päron. Dessutom brukar hon sitta utanför växthuset när jag är där inne, för hon älskar gurka!
Efter lunchen brukar hundarna somna sött och snarka högt. Då är det perfekt att försvinna bort i fantasin ett tag. Eftersom Tudor ännu inte är vuxen blir det en snabb kisstur vid halv tretiden, då jag även passar på att ta mig en kopp te. Sedan skriver jag till 17.00 igen. Då är det dags för en ny hundpromenad och middag.

Innan vi är hemma igen brukar det skymma på och då får vi bråttom, för jag vill inte möta vildsvinen som gärna går utanför ängen bredvid vårt hus. Tror hundarna skulle tycka om det, i alla fall tills vildsvinen går till attack.
Jaha, då var den här dagen slut... Nej, inte riktigt ännu. Nu brukar jag ta en tur på motionsbandet, eller cykeln. Därefter kryper jag upp i min sköna fåtölj och läser en spännande bok, eller korrekturläser någon av mina egna. Om det inte är så att fantasin har runnit till under kvällspromenaden, för då sätter jag mig och skriver ett par timmar till. Sedan är det läggdags. Då drömmer jag underbara, fantasirika drömmar som fyller mitt huvud med ord, som jag kan sätta på pränt när jag vaknar morgonen därpå.

Nyfiken på hur det ser ut i min skrivarlya och hemma hos mig? Kika då in på alla mina videoklipp på Kimselius Youtube.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 26 böcker. Foto Bertil Knoester.