Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 21 mars 2014

Har testat Storytel...

Under höstens signeringsresor har jag lyssnat på oändligt många ljudböcker och insåg plötsligt hur mycket pengar jag lade ned på ljudböcker. Det fick mig att testa Storytel.

Jag är supernöjd!

När jag gick med i december hann jag lyssna på tre böcker, varav en av dem var Steve Jobs Biografi, som var 25 timmar lång.

Nu hinner jag lyssna på minst två böcker på en vecka. Jag kan tillåta mig att sluka fler  böcker sedan jag hittade Storytel, eftersom jag betalar samma pris oavsett hur många böcker jag lyssnar på.

Jag lägger böcker i Min Bokhylla på Storytel och där är det bara att hämta upp och börja lyssna. Det går att välja om jag vill ladda ned boken (ifall min mobil skulle ha dålig täckning), eller lyssna streamat.


Lite information om Storytel, hämtad från deras hemsida.
Storytel är en digital abonnemangstjänst som strömmar ljudböcker till din mobiltelefon. Du laddar hem en app till din telefon (iPhone, Android och Windows Phone) och startar ett abonnemang.

Tjänsten påminner om Spotifys service där du betalar för ett abonnemang och får lyssna hur mycket du vill för 169 kr/månad. Böckerna strömmas i formatet mp3 och det går att lägga dem i offlineläge så att man kan lyssna även utan telefontäckning.

Storytel har avtal med nästan alla förlag i Sverige och kan därför erbjuda sina kunder i princip varenda titel som ges ut som ljudbok, så fort de kommer ut i handeln.

Som komplement ger Storytel ut egna böcker under namnet Din röst. Alla tryckta böcker som släpps blir inte ljudböcker och ibland saknas delar av serier för att de gavs ut bara på cd-skivor. Därför försöker vi fylla hål där böcker saknas och bredda utbudet hos Storytel. I dagsläget finns över 2500 titlar på Storytel och fler läggs till varje månad.

Storytel har flest böcker på svenska men jobbar på att få in engelska titlar också. Vi hoppas kunna erbjuda ett brett engelskt bibliotek under 2013.

Företaget grundades 2005 av Jon Hauksson (Systemarkitekt och chefsutvecklare) och Jonas Tellander (VD) under namnet Bokilur men bytte 2007 namn till Storytel, främst för att underlätta en internationell expansion.

Storytel växte under 2012 med 125 % och har i april 2013 över 40 000 betalande kunder. Storytel står idag för ca en tredjedel av ljudbokmarknaden och har nu fått ljudboksmarknaden tillbaka till tillväxt efter 5 år av nedgång i samband med att CD-formatet minskat.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här