Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 mars 2014

#kommentera100

Tidigare har jag berättat om #blogg100 som pågår för fullt just nu.

Med anledning av det har Jens Filipsson på Webbhjälp dragit igång #kommentera100.

Tanken är att du ska kommentera ett blogginlägg om dagen. Inte så svårt heller hur?

Så här skriver Jens om sin uppmaning #kommentera100:

Jag lanserar därför #kommentera100, som inte ska ses som en konkurrent utan ett komplement till #blogg100.

Idén är att istället för 100 blogginlägg på 100 dagar så är utmaningen att skriva minst en kommentar om dagen under 100 dagar.

Det här tror jag kan vara minst lika givande för bloggosfären och kan även ge dig inspiration och bränsle till att skriva i din egen blogg.

Är du redan med i #blogg100? Det finns inget som hindrar dig från att vara med i #kommentera100 också. Se det som en del i ditt arbete att sprida dig och din blogg över nätet.

Alla vinner på #kommentera100

När du postat din kommentar på ett blogginlägg så delar du såklart länken till blogginlägget på sociala medier med hashtaggen #kommentera100.

Det här gör att fler kan vara med och diskutera under blogginlägget, samtidigt som författaren får både kommentarer och sin artikel delad i sociala medier. Alla vinner.

Skriv kommentarer av värde

När du kommenterar, tänk på försöka tillföra något till blogginlägget och håll en god ton. Även om du inte håller med skribenten, se till att berätta varför på ett sakligt och trevligt sätt.

Du kan såklart posta något i stil med "bra skrivet" eller "tack för tipset", men att även dela med dig av dina tankar och reflektioner tillför så mycket mer, både för skribenten och diskussionen.

Har du själv en blogg så stärker det också bilden av dig och väcker förhoppningsvis nyfikenhet nog till ett besök på din sajt. På det sättet kan du också skaffa dig nya läsare.

Kom ihåg-lista:

  1. Från den 1 mars och 100 dagar framåt så postar du minst en insiktsfull kommentar om dagen på ett blogginlägg som på något sätt fått dig att tänka.
  2. När du lämnat din kommentar delar du artikeln på sociala medier under hashtaggen #kommentera100.
  3. Håll alltid en god och trevlig ton i dina kommentarer.

 

Gå med i #kommentera100 idag!

Jag hoppas att du ska välja att gå med i #kommentera100. Tillsammans kan vi få diskussionerna under blogginlägg att blomstra igen och ta tillbaka kommentarsfälten från diverse troll och annat som fått härja fritt där på senare tid.

För att hitta blogginlägg att läsa kan du med fördel leta under hashtaggen #blogg100 på Twitter. Då bidrar du också till att #kommentera100 blir ett trevligt komplement till kampanjen!


Nå, vad säger du, är du med? Det gör ingenting om det redan har gått några dagar in i mars. Det är bara att sätta igång och kommentera 100 dagar från och med nu!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 27 böcker. Foto Bertil Knoester.

12 kommentarer:

Anders Ringman sa...

Har också hakat på kommentera100. Tycker det är en bra fortsättning till blogg100 och det är väldigt viktigt att alla som själv bloggar ger sig ut och kommenterar andras bloggar.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anders
Javisst är det en kul grej. Det är härligt när någon kommenterar, annars känns det som man "pratar rakt ut i luften" ;-)
Tack för din kommentar, Anders. Nu ska jag kika in på din blogg.
Kram Kim

CissiG sa...

Jag försöker att kommentera minst en gång om dagen när jag ändå bloggar men detta är ju en superbra idé!
Kram Cissi

Kim M. Kimselius sa...

Hej Cissi
Jag gör som du, försöker kommentera minst ett blogginlägg varje dag. Nu när jag gått med i det här blir det många fler bloggar som jag kommenterar. :-)
Kram Kim

Makena sa...

Jag kommenterar nästan alltid när jag läser en blogg. För mig är det en självklar respons. Alltid tänker man ju något om det man läste. Dock har jag ett problem. På vissa bloggar kommer mina kommentarer aldrig fram. T ex på Debutantbloggen och Underbara Claras blogg. Har du ngn aning om vad det kan bero på? Du verkar ju veta så mycket, så därför tar jag chansen att fråga ;) Kunde gärna gå med i kommentera100, men jag har gått ur alla andra sociala medier och kan därför inte haschtagga...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Makena
Det är bra, jag vet att du ofta kommenterar här på min blogg, och det är jag mycket tacksam för.

Du måste ha ett gravatarkonto för att kommentera på en del Wordpressbloggar. Det är lätt fixat, klickar du sedan i "kom ihåg mig" behöver du bara skriva in det i början när du kommenterar på Wordpressbloggar. http://sv.gravatar.com/

Det är okej, du behöver inte hashtagga, det räcker att du kommenterar och andligen är med i evenemanget.

Lycka till med nästa kommentar på Wordpress.

Kram Kim :-)

Makena sa...

Tack snälla Kim för hjälpen! Visste väl att det skulle vara värt att fråga dig! :) Har skaffat ett gravatarkonto nu. Och Btw hämtade just boken Pappersstäder på biblioteket nu efter tips från dig! Problemet är bara att jag har en hel hög med böcker jag vill läsa NU! Har just börjat på David Copperfield och den är ju ganska tjock ;)

Kattas Betraktelser sa...

Jag börjar med #blogg100 nu, tack för tipset! Ska kolla upp kommentra 100 också. Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Makena
Det var så lite så. Din fråga gjorde att jag har lagt upp ett blogginlägg om Gravatar, tror inte du är den enda som inte känner till det.

Åh, den är helt ljuvlig. Jag skickade min bok Pappersstäder till min snart 91-årige far och han älskar den också.

Jag vet hur det är, beslutsångest vilken av alla böcker som ska läsas först. Eftersom jag är med i två olika bokcirklar brukar de böckerna prioriteras och recensionsexemplaren. Ser fram emot att höra vad du tycker om Pappersstäder!

kram Kim :-)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Katta

Bra! Där borde du verkligen vara med. Har du sett fb-gruppen där du kan lägga länk till dina #blogg100 inlägg: https://www.facebook.com/groups/143236822502147/

Du är flitig att kommentera så jag tycker gott du kan vara med på #kommentera100

Kram Kim :-)

Anna sa...

Tack Kim för tipset. Klart man ska hänga på att inte bara blogga utan även kommentera. Att få respons är ju en del i utvecklingen och något jag gärna vill och kan ge andra.
Jag är lite sen ut med #blogg100 , första inlägget kom ut igår, nu får du min första kommentar.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anna
Instämmer i det. Bloggandet blir roligare när någon kommenterar. Härligt! Ska kika in på din blogg!
Kram Kim :-)