Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 18 juni 2014

Imorgon signerar jag hos Akademibokhandeln i Karlskrona

Imorgon, 19 juni 2014, har du chans att möta mig hos Akademibokhandeln i Karlskrona. Du hittar mig i bokhandeln mellan 11.00-14.00.

Ny bok den här gången är Rädda min lillebror.
Det här är en deckare för de lite  yngre, även om mina äldre läsare också verkar ha stor behållning av boken. Nog är det så att vi aldrig förlorat vårt barnasinne, det finns någonstans där inne, det gäller bara att plocka fram det.

Författare Åsa Öhnell har läst boken och skriver så här om Rädda min lillebror:
När jag var barn läste jag massor. Hästböcker och deckare var favoriterna och de flesta böckerna utspelade sig på den engelska landsbygden.

Kim Kimselius Rädda min lillebror! flyttar mig nästan tillbaka till denna tid. Det är inte engelska hedar, det är inga hästar eller detektivgäng, men något i sättet att skriva för mig tillbaka till barndomens bokslukartider.

Kanske är det inte så konstigt med tanke på att detta är en så kallad byrålådsbok. Det är så Kim Kimselius kallar alla de böcker som hon skrivit och lagt i byrålådan från åtta års ålder och fram till sin debut vid 39 års ålder. Nu plockar hon fram dem en efter en och ger ut dem på sitt förlag Roslagstext.

Kim Kimselius har varit imponerande produktiv sedan hennes första bok Tillbaka till Pompeji gavs ut på Wahlströms förlag 1997. Det blev succé och Kim fick smeknamnet Blekinges Astrid Lindgren, eftersom debutboken sålde extremt bra (11 000 böcker på en vecka!). Kim är framför allt känd för sina böcker med historiska äventyr (serien om Theo och Ramona), men även andra äventyrsböcker.

Rädda min lillebror! är nummer 28 i ordningen. Bokens jag-person Gabriella har planerat att tälta med sina vänner på sommaren, men inget blir som hon har tänkt sig. När hennes mamma får en ny baby alldeles för tidigt och föräldrarna tvingas tillbringa all tid på sjukhusets neonatalavdelning, skickas Gabriella och hennes 5-årige lillebror Dennis till mormor på landet. Att Dennis är urjobbig i vanliga fall har väl Gabriella kunnat stå ut med, men nu när hon tvingas ha ansvar för honom börjar hon verkligen hata honom. Det är ju faktiskt hans fel att hon inte får åka och tälta och i stället tvingas bo hos mormor utan en enda kompis i närheten. Ja, om man bortser från tjocka Fislisa, men henne vill Gabriella till varje pris undvika. När Gabriella hör talas om kidnappare som tar barn är det nästan så att hon hoppas att Dennis ska bli kidnappad. Ända tills han faktiskt blir det och allt är hennes fel!

Gabriella får omvärdera sina elaka tankar om Lisa och Dennis. Nu gäller det livet!
Spännande är det från första raden. Kim Kimselius kan verkligen konsten att hålla läsaren på halster och även om jag som vuxen kan få otäcka tankar om vad kidnapparna egentligen tänker göra med barnen, kommer Gabriella aldrig in på sådana funderingar och det är ganska befriande. Det gör också att boken kan läsas av bokslukare i alla åldrar.

Jag har länge varit nyfiken på Kims böcker och detta är definitivt inte den sista jag läser … Jag ska ta mig an hennes historiska böcker, men också Att skriva med glädje, där hon delar med sig av sina kunskaper.

Rädda min lillebror! rekommenderas av bokslukare från 7 år och uppåt.Ja, där fick du veta det mesta om boken. Självklart har Akademibokhandeln i Karlskrona samtliga mina böcker, till ett mycket bra signeringspris: Köp 3 betala för 2, eller som jag brukar säga "Om du köper två böcker för du en tredje gratis", då är det ingen risk att jag säger fel. Passa på att fylla upp din bokhylla och komplettera med de böcker du saknar i serien, eller av de fristående böckerna.

Dessutom är det mycket mer på gång i Karlskrona den här gången, för det är Lövmarknad. En marknad utöver det vanliga, den är gammaldags, en riktig färgklick med alla blåklint och prästkragar som fyller marknadsstånden. Här kan du köpa blommor till din midsommarstång. Men kika först in i bokhandeln och hälsa på mig.

Vi ses imorgon!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en bra bok för min dotter. Vi läser Ture sventon just nu /Pernilla

Kim M. Kimselius sa...

Hej Pernilla
Ja, det tror jag är en bra bok för henne. Tittar du in med dottern?
Kram Kim