Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 16 november 2014

Boktips: En av de bästa äventyrsböcker jag har läst på länge!

Mysteriet på High Chaparral av Lisa Kiddo är en bok som tog mig med storm.

Redan från första raden kände jag att det var en bok jag skulle komma att tycka om. Språket är rakt, enkelt och innehållsrikt, lite som mina böcker.

Lisa Kiddo har använt ett helt nytt sätt att lägga upp en bok, vilket gör boken mycket spännande. Hon låter varje huvudperson få en ny del i boken, och skriver i jagform utifrån varje huvudperson. Ett härligt nytänkande som verkligen förhöjer läsandet.
Varje kapitel slutar spännande och läsaren drivs att fortsätta läsa.

Det här är en bok som är utgiven på eget förlag och jag slutar aldrig förvånas över hur oerhört många begåvade författare det finns som ger ut böcker på eget förlag, men trots det ratas av de stora bokhandelskedjorna, eller ska jag säga DEN stora bokhandelskedjan, eftersom Bokia och Akademibokhandeln nu är en gigantisk kedja som är hårt centralstyrd och inte verkar släpper in något annat än de stora förlagens böcker. Det här är en bok som förtjänar att stå ute i butikerna för att nå flera läsare.

Boken handlar om Maja, Simon, Klara och Örjan. Det är en hästbok, en riktig rysare och en av de bästa äventyrsböcker jag har läst på länge. Boken är lite som en Enid Blytonbok, även hunden finns med, även om det inte är någon av de fyra ungdomarna som äger den. Men ätandet finns med och det står Klara för som alltid verkar vara hungrig.

Ungdomarna är på en stor hästtävling vid High Chaparall. de är där tidigt och passar på att utforska området. De träffar en sympatisk gammal man, vid namn Gus. Han berättar om hemskheter som sker i området, att folk försvinner, skelett hittas och det är inte tryggt att vistas i området efter mörkrets inbrott.

Självklart triggar det igång ungdomarna som ger sig ut i mörkret för att se om det bara är en läskig spökhistoria, eller om det ligger någon sanning i berättelsen. Då råkar de ut för något mycket otäckt...

Som du säkert förstår är det här en bok jag varmt rekommenderar dig att läsa själv, ge bort till barn och ungdomar. Det står 12-15 år som rekommendation på boken, men jag tycker att boken även kan läsas från 9 och uppåt till 100 ;-)
Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!