Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 19 november 2014

Novelltävling Framtidsvision

Här är en novelltävling som låter spännande. Här ska du skildra en mörk framtid. Något som känns perfekt idag när regnet piskar mot rutan och vinden skakar om huset. En perfekt skrivardag! Läs mer om novelltävlingen nedan:

Postapokalyptisk novelltävling hos Epoks förlag

963x350+apokalyps_2
Det händer något med perspektiven när man placerar en mörk framtidsvision i Sverige. De australiensiska öknarna saknas här hos oss, liksom städer med miljonbefolkning. Här i Sverige skulle troligen både Mad Max och Judge Dredd kännas ganska malplacerade. I Sverige finns det andra sorters hjältar…

Det finns något spännande och tilltalande i att fundera på hur Sverige skulle se ut efter det att polarisarna smält eller i att fundera på hur Sverige ser ut efter det utvecklingen gått så pass mycket framåt att vissa idag etablerade yrken slås ut och tas över av andra eller bara försvinner. Kontrasterna efter en katastrof blir så mycket större i ett land där trygghet är ett ledord.

Därför vill vi på Epok förlag nu bjuda in dig som  vill skriva på det här temat till en antologitävling. Två vinnare kommer få medverka i den kommande e-antologin.

Tema
Vi vill att din novell är skriven utifrån ett scenario där polarisarna år 2123 smält och lagt större delen av jordens landmassor under vatten. De människor som lever i storstäder bor på högt belägna platser såsom de högre våningarna i skyskrapor eller på de övre planen i större parkeringshus. De människor som lever utanför storstäderna lever ofta som nomader och har i bästa fall tillgång till primitiva svävare byggda av skrot från bilar som inte längre behövs. Byteshandel är det vanligaste sättet att bedriva handel. Med till exempel bränsle som passar svävarnas motorer kan man köpa det mesta: mat, arbetskraft, tjänster och/eller vapen. En sjögurka kan bytas mot ett hyfsat armborst. I en värld där fast mark under fötterna är en ynnest tvingas mänskligheten att tänka nytt och annorlunda.

Reglerna är enkla:
  • Novellen ska utspela sig i Sverige.
  • Novellen ska utspela sig i framtiden.
  • Novellen ska utspela sig i ett Sverige som följer ovan nämnda världsbeskrivning.
  • Maxlängd: 50 000 tecken inkl mellanslag.
  • Format: PDF
  • Sista inlämningsdatum: 31 januari 2015.
  • Ersättning: Del av vinsten.
  • Publiceringsdatum: Augusti 2015 som e-antologi.
  • Mejla ditt bidrag till erik(@)epokforlag.se och märk ditt mejl ”Postapokalyps”.
  • Det är tillåtet att skicka flera bidrag.
Vid frågor mejla Erik Horned på erik(@)epokforlag.se 

Vinnarna meddelas via mejl samt presenteras på Epoks hemsida den 30 april 2015. Med en förhoppning om en kommande mörk och inspirerande skrivhöst! /Erik Horned, redaktör för antologin

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.