Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 8 november 2014

Boktips:Livets och Dödens villkor av Belinda Bauer en psykologisk thriller

Livets och Dödens villkor av Belinda Bauer är ännu en riktigt ruskig rysare av författaren som med sina tidigare böcker har trollbundet mig från första till sista sidan. Denna bok var inget undantag, utan är minst lika fängslande som de tidigare.

Belinda Bauer är mästerlig på personskildringar och lyckats få läsaren att se det goda även hos en mördare, för allting är inte svart och vitt, författaren leker med gråzonerna och bygger upp en olidlig spänning.

Unga, vackra kvinnor tillfångatas av en maskerad man som uppmanar dem att klä av sig, sedan ber han dem ringa sin mor med videosamtal och berätta att han tänker mörda den unga kvinnan.

Tioåriga Ruby Trick ser upp till sin far, John, och vill precis som han bli en riktig cowboy, en sheriff som skyddar andra. Därför blir hon överlycklig när hon tillsammans med sin far får åka runt i nattens mörker för att beskydda unga kvinnor. Ofta stannar de till och skjutsar någon kvinna hem. Först tvekar kvinnorna att stiga in i bilen, men när de ser barnet åker de med.

En psykologisk thriller när den är som bäst! Läs den!

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. I Sverige nominerades samtliga Belinda Bauers tre första romaner till priset för »Årets bästa översatta kriminalroman« av Svenska Deckarakademin. Livets och dödens villkor är hennes femte roman.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!