Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 5 november 2014

FaceTime ett underbart sätt att umgås

Jag talar med barnbarnet Frida på Face-Time
Tack och lov för barnbarn som hela tiden håller mig ajour med den nya tekniken. Nu är det Frida som har lärt mig använda FaceTime. Här ser du när vi två pratar med varandra på våra Ipads.

Facetime, av företaget skrivet FaceTime, är ett videosamtals- och IP-telefoni-program utvecklat av Apple för Iphone (version Iphone 4 och nyare), fjärde generationens Ipod Touch, datorer med operativsystemet Mac OS X 10.6.4 eller senare, samt Ipad 2 och nyare.[1] Dagens inbyggda webbkameror som inkluderas i Apples datorer kallas Facetime HD. (Källa Wikipedia)

Hur man använder FaceTime
Med hjälp av FaceTime kan du ringa videosamtal och ljudsamtal till andra FaceTime-användare. Du kan ansluta via Wi-Fi eller också använda FaceTime utan Wi-Fi om du har ett mobildataabonnemang*. Läs mer om hur du kommer i kontakt med andra FaceTime-användare.


Dessa Appleprodukter stöder Face-Time
Du behöver ha någon av följande Apple-produkter när du vill använda FaceTime:
 • iPhone 4 eller senare
 • iPad 2 eller senare
 • iPad mini
 • iPod touch (4:e generationen) eller senare
FaceTime-ljudsamtal är inte tillgängligt med iPod touch (4:e generationen).
*FaceTime via mobildata är inte tillgängligt på iPhone 4 eller iPad 2.

Aktivera FaceTime
Du kan aktivera FaceTime på flera sätt, beroende på enhet:
iPhone:
 • Aktivera FaceTime i Inställningar > FaceTime. FaceTime registreras för ditt operatörsassocierade mobiltelefonnummer. Logga in med ditt Apple-ID om du även vill använda FaceTime för din e-post.
 • Öppna FaceTime-appen från hemskärmen. Logga in med ditt Apple-ID.
iPad och iPod touch:
 • Navigera till Inställningar > FaceTime. Aktivera FaceTime om det behövs. Logga in med ditt Apple-ID.
 • Öppna FaceTime-appen från hemskärmen. Logga in med ditt Apple-ID.
Vad som behövs för att ringa någon med FaceTime
När du vill ringa personer som använder FaceTime behöver du deras telefonnummer eller e-postadress. Vilket som du ska använda beror på enheten som du ringer till:
 • När du ringer någon som använder en iPhone: Prova först med telefonnumret till den som du ringer. Om personen i fråga har registrerat en e-postadress med FaceTime kan du använda den också.
 • När du ringer någon som använder en iPad eller iPod touch: Använd e-postadressen för FaceTime till personen som du ringer.
På iPad och iPod touch måste du lägga till en person som en kontakt med någon av apparna FaceTime eller Kontakter innan du kan ringa upp dem.

Så här ringer du ett FaceTime-samtal
Du kan ringa ett FaceTime-videosamtal på flera sätt från en iOS-enhet.
 • Telefon: Du kan trycka på FaceTime-symbolen under ett telefonsamtal när du vill bjuda in andra personer till FaceTime-videosamtalet.
 • FaceTime: Du kan ringa ett FaceTime-videosamtal från kontaktlistan genom att trycka på videosymbolen.
 • Kontakter: Tryck på videosymbolen i FaceTime när du vill ringa ett FaceTime-videosamtal till kontakten som du visar.
Med Face-Time kan du vara på två ställen samtidigt
Umgås med vänner på ett ställe och besök familjen någon annanstans. Sitt med i mötet och gå på matchen på samma gång. Med en tryckning kan du ringa videosamtal via Wi-Fi från din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac till någon annans enhet. Du kan även ringa FaceTime-samtal via mobilnätet på iPhone eller iPad.* Och vara där även när du inte är det.

Face-Time fungerar direkt!
FaceTime fungerar direkt – du behöver inte registrera ett särskilt konto eller användarnamn. Det är dessutom otroligt enkelt att använda FaceTime. Säg att du vill ringa ett videosamtal till din mamma. Sök upp henne bland dina kontakter och tryck på FaceTime-knappen. Eller så kanske du redan pratar med henne och vill växla till video. Tryck helt enkelt på FaceTime-knappen på skärmen. Hur du än gör kommer en inbjudan att visas på hennes skärm som frågar om hon vill svara på videosamtalet. När hon tackar ja börjar videosamtalet. Det fungerar otroligt smidigt. Det fungerar i både liggande och stående läge.

Två kameror, som gjorda för videosamtal
iPhone, iPad och iPod touch har alla två inbyggda kameror – en ovanför skärmen på framsidan och en på baksidan. Kameran på framsidan har optimerats för FaceTime. Den har precis rätt bildvinkel och brännvidd för att fokusera på ditt ansikte på armlängds avstånd. Vilket betyder att du alltid visas på bästa möjliga sätt.

Visa vad du ser med kameran på baksidan
Tänk dig att din syster pluggar i en annan stad och inte kan komma på din sons födelsedagskalas. Därför ringer du henne med FaceTime. När tårtan tas fram blir din son alldeles till sig och du bara måste dela med dig av ögonblicket. Tryck på en knapp och innan du hinner säga ”Blås ut ljusen” har iPhone växlat till kameran på baksidan som visar födelsedagsbarnets stora ögonblick. Ännu ett tryck växlar tillbaka till kameran på framsidan och dig. Enkelt, snabbt och roligt.

Ställ in Face-Time Har du testat Face-Time? Vad tyckte du isåfall om det?

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!