Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 3 februari 2015

"Spännande från början till slutet!" Månstenen av Kim M Kimselius

"Spännande från början till slutet och man kan inte veta vad som kommer härnäst"

Recension: Månstenen

Boktitel: Månstenen
Serie: Theo- och Ramonaäventyr #1
Författare: Kim M Kimselius
Utgivningsdatum: 2013-09-20
Förlag: Roslagstext
Antal sidor: 204
Källa: Recensionsexemplar från författaren i utbyte mot ärlig recension (tack så  oerhört mycket!)
Betyg: 5 av 5 Från: ca 10/11år+
Genre: Kapitelbok, äventyr, spännande, fantasy

Handling:
En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit.
Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned och vinden hotar att blåsa omkull dem. Blixtar slår ned runt dem, där de står på den ödsliga stranden. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt att röra sig. Då börjar Månstenen glöda.

Vad jag tyckte om boken:
Detta är en bok som inte påminner om Kimselius andra böcker om Theo och Ramona utan här åker dem till framtiden och inte tillbaka i tiden vilket var en trevlig överraskning samt omväxling. Utöver det faktum att dem reser till framtiden så finns det ytterligare en skillnad och den är att boken passar in i fantasygenren.

Boken, precis som hennes andra böcker som jag läst, är spännande från början till slutet och man kan inte veta vad som kommer härnäst. 
Språket är väldigt bra och välskrivet som i de andra böckerna.

Anledningen till att jag känner att boken kan passa en läsare som är i tio- elvaårsåldern beror just på språket men även på att handlingen är "mildare" än till exempel handlingen i Anastasias öde och På liv och död i andra världskrigets skugga. 

Vill man ha en spännande och lättläst bok med anknytning till lite fantasy så är detta en bok man SKA läsa för så bra är den. 
Jag rekommenderar den till alla, stora som små, som är nyfikna på Kimselius och hennes mästerverk eller vill läsa något nytt :)

Här kan du läsa ett utdrag från första kapitlet i boken.


Tack Lexie för en jättefin recension!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.