Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 27 juni 2015

Boktips: Djupt i jorden av Margit SandemoDjupt i jorden av Margit Sandemo. 24 delen i Sagan om Isfolket.

För varje bok jag läser i Sagan om Isfolket tänker jag "böckerna blir bara bättre och bättre". Precis så är det. Margit Sandemo utvecklas för varje bok och den här boken var spännande, samtidigt som personerna skildras så väl att jag fäller en tår när jag läser om allt elände.

En eloge till Margit Sandemo för att hon i de senaste böckerna låter dem flyta in i varandra på ett tydligare sätt än tidigare. Jag tycker mycket om Heike Lind av Isfolket, en drabbad som jag fått följa sedan han var nyfödd och genom de senaste böckerna, även om han inte alltid är huvudpersonen har han en betydelsefull roll i varje berättelse. Det tycker jag om.

Den här boken handlar om Anna Maria Olsdotter, en nittonårig flicka i Isfolkets släktled. Hon har just förlorat sin mor och beger sig till det lilla gruvsamhället Ytterheden i Sverige för att starta en skola för arbetarnas barn. Hennes ankomst väcker många blandade känslor. Gruvägaren ser en chans att komma över hennes arv och friar genast, trots att han bara varit änkling i ett år. Banken som tidigare inte velat bevilja mannen lån, släpper nu till med pengar, eftersom ett viktigt papper lämnas över till banken, ett papper som får stora konsekvenser för Anna Maria.

Eftersom många av gruvarbetarnas barn är sjuka skriver Anna-Maria till Heike Lind av Isfolket som är hennes släkting. Allt hon ber om är att han ska skicka medicin till barnen. Men Heike känner något annat, att Anna-Marias liv är i fara och han börjar genast sin resa för att hjälpa henne. Men vägen är lång och det hinner hända mycket i Ytterheden innan Hekie hinner fram.

En mycket spännande bok!


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.