Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 13 juni 2015

Boktips: Monogrammorden av Sophie Hannah

Monogrammorden av Sophie Hannah

Författaren försöker axla Agatha Christies mantel och skriva en ny berättelse om Hercule Poirot. Jag älskar verkligen Agatha Christies böcker och har många av dem. För mig låter det lite konstigt att någon annan ska skriva om hennes figurer, men jag ger boken en chans.

Till att börja med fångar berättelsen mig, även om jag inte riktigt känner igen Hercule Poirot, han är lite väl svulstig och självgod. Den nye poliskommissarien han samarbetar med framställs som en ren idiot som inte ser några ledtrådar alls. Ändå är berättelsen fängslande fram till drygt halva boken, sedan ältas det om, nya ledtrådar och nya mördare och nya förklaringar. Det blir lite för mycket av allting och boken hade vunnit på att avslutas betydligt tidigare.

Hercule Poirot äter sin vanliga torsdagsmiddag på Pleasants Coffee House, då en ung kvinna kommer in i lokalen. Hon är rädd och verkar vara jagad av någon. Hon berättar att hon kommer att bli mördad, men att hon inte vill att mördaren ska jagas. Strax därpå inträffar tre mord på det fashionabla hotellet Bloxham. Offren hittas i olika rum och alla har en manschettknapp med ett monogram i munnen.

Tillsammans med kommissarien tar Hercule Poirot sig an fallet, eftersom han har träffat Jennie och har en känsla av att hon på något sätt är inblandad i det hela.

Ska bli mycket spännande att höra vad du tycker om boken.Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!