Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 12 juni 2015

Boktips: Rebecca av Daphne du Maurier

Rebecca av Daphne du Maurier

Det här är en engelsk bok jag har lyssnat på med en helt underbar uppläsare, Emma Fielding, vars röst fick det att gå rysningar genom mig.

Trots att jag inte är förtjust i att lyssna på engelska böcker fångade den här boken mig och håll mig i ett järnhårt grepp. Det var ett rakt och enkelt språk, lättförståeligt, men gripande. För med detta enkla språk lyckades författaren bygga upp en spänning som fick mig att fortsätta lyssna. Jag ville veta hur det gick, även om jag visste det, för jag har sett filmen. Men film och bok är inte alltid samma sak.

Bra miljöskildringar och personskildringar lyfter boken ännu mer. Jag älskade verkligen den här boken och kommer att läsa mer av författaren. Kanske lyssna på ännu en engelsk bok.

Visst kan man tro att boken handlar om en flicka som heter Rebecca, men det är inte hela sanningen. När vi möter vår hjältinna arbetar hon som sällskapsdam hos Mrs Van Hopper. Livet är inte så lätt för vår huvudperson till den dag hennes arbetsgivare insjuknar och änklingen Maxim de Winter bjuder henne på en åktur. I samma ögonblick förändras livet för den unga flickan och den skrämmande handlingen tar sin början. En bok jag varmt rekommenderar.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!