Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 23 juli 2015

10 tips för att lyckas som författare


10 tips för att lyckas som författare
 
1. Du behöver inte bry dig om att någon annan ska godkänna din text och tycka den är bra. Det viktigaste är att DU är nöjd med den och har gjort allt du kan för att den ska bli det bästa du någonsin har åstadkommit.

2. En refusering är en refusering och det kan komma många sådana, men till slut når du målet, bara du är envis, tror på dig själv och inte ger upp.

3. Var rädd om din skrivtid, se till att omgivningen tar dig på allvar och respekterar den tid du har satt upp för skrivandet!

4. Var inte avundsjuk på andra författares framgångar, dela deras glädje och gratulera dem. Även om du inte vinner något på det just då, bevisar det att du är en riktig författare som tror på din bok.
 
5. Om du inte är någon av de stora, bästsäljande författarna som Stephen King, Dean Koontz, Camilla Läckberg etc, kan du inte räkna med att böckerna säljer av sig själv. Du måste berätta att din bok finns.

6. Blurbs ger inte så mycket som man kan tro och en del bokrecensenter avskyr blurbs. Men om du får en riktigt bra blurb på bokens fram och/eller baksida kan det ge boken en rejäl skjuts försäljningsmässigt.

7. Det viktigaste är inte att synas i media, det viktigaste är att ha en karriär som författare. Ta ett steg i taget!

8. Om du inte är aktiv i sociala medier är det lika med att du inte satsar ordentligt på din bok. Bli aktiv! Visa att du och din bok finns!

9. Skrik inte KÖP MIN BOK! Berätta bara att den finns och använd kärleksfulla ord om din bok, för du älskar väl den som ditt eget barn?

10. Skriv med glädje och glöm inte att det är du själv som har valt att syssla med orden. Ha kul!

Lycka till!

Vem är då jag som ger dig dessa tips?
Här kommer lite information om mig och mitt författarskap:
Kim M. Kimselius började skriva sina första alster redan som åttaåring och drömde redan då om att bli författare. Hon skrev en liten bok som hon fortfarande har i sin bokhylla, kasperdockspjäser, noveller och en hästtidning. Sedan gav hon sig på längre berättelser, men kände att tiden ännu inte var mogen för att visa fram det skrivna, utan lade dem i byrålådan.

Med debutboken Tillbaka till Pompeji blev drömmen verklighet. Boken gjorde dundersuccé vid sin utgivning, vilket resulterade i stor uppmärksamhet från massmedia: TV, Radio och tidningar. De kallade henne för ”Blekinges Astrid Lindgren”. Något som Kim tog till sig med blandade känslor. Visst var det fina, roliga ord, men också tunga, ansvarsfyllda och alltför stora, i Kims tycke. ”Det finns bara en Astrid Lindgren”, säger Kim och i nästa andetag avslutar hon med: ”Men jag hoppas att jag blir en lika fin och beundransvärd människa som hon”. "Aftur til Pompei"/"Tillbaka till Pompeji" utsågs som en av de bästa utländska ungdomsböckerna på Island 2009

Med boken Jag är ingen häxa upprepade Kim M. Kimselius den succé hon gjort med sin första bok. Även denna bok blev uppmärksammad i massmedia och resulterade i många föreläsningar landet runt i skolor, bibliotek m.m. Kim har nu kommit ut med närmare 40 böcker.


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet att köpa.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Så många bra punkter - tack! Den där nr 4 är extra viktig - att faktiskt glädjas med andra och inte vara avundsjuk. Istället får man se det som ett hopp om att även jag själv kan lyckas. I längden vinner man alltid på att vara positiv och ödmjuk.

  Tack för att du delar med dig av din erfarenhet och dina råd!

  SvaraRadera
 2. Hej Vardagsfundror

  Tack så mycket. Ja, punkt 4 är extra viktig :-)

  Kram Kim :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!