Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 18 augusti 2015

"Den är viktigt Mycket viktigt" Att skriva med glädje


Den här fina recensionen av min första skrivbok Att skriva med glädje hittade jag hos SlaktarStina. Tack snälla Stina för de orden.

 Att skriva med glädje - början på en saga


Just nu läser jag "Att skriva med glädje" av Kim M Kimselius. Som en mental förberedelse inför höstens utmaningar, som en inspirationskälla för vad jag vill bli. För Kim är en framgångsrik författare. Hon har gett ut massvis med böcker och hyllas ofta för sitt fängslande sätt att skriva. I den här boken delar hon frikostligt med sig av sina kunskaper kring skrivandets konst, både vad gäller strategier för själva skrivandet men även på vägen till att bli publicerad.


Boken är inte alls vad jag hade förväntat mig. De första kapitlen läste jag på en lunchrestaurang i stan, i tron om att jag skulle kunna suga i mig lite matnyttig fakta i kombination med en barnledig lunch. (Ultimat effektivitet - en småbarnsförälder superkraft/svaghet)  Det blev inte så. Det slutade med att jag satt och storgrät där vid bordet, med huvudet nerböjt över tallriken i ett misslyckat försök att dölja mina översvämmande känslor. Jag höll på att missa tiden hos tandläkaren. Sedan dess har jag ömsint förvarat boken på ett barnsäkert ställe - den får inte gå sönder. Den är viktigt. Mycket viktigt.

Hur som helst. I ett av kapitlen uppmanar Kim läsaren att skriva en saga. Så det har jag nu gjort. Eller iallafall början på en. Och här kommer den, håll till godo.

Linnéa och Silverkattens äventyr

En bit inne i skogen, bland blånande berg och granar som viskar, finns en liten gård. Det bor en familj där. I det röda huset, med pelargoner i fönstren och gångjärn som knarrar, bor Linnéa. Linnéa som vet vart alla myror är på väg, eftersom hon har frågat dem. Den Linnéa bor där. 

Ja, det förstås, hennes mor och far bor där också. Och katten. Silver-Katten. Han som har en päls lika vacker som prinsar och prinsessors glänsande smycken. Fast mjuk. Mjuk, precis så som en kattpäls ska vara. Men kanske ändå lite extra mjuk, för Silverkatten är en mycket speciell katt. Det säger alla som besöker den lilla gården ute i skogen. De bedyrar hans skönhet och blir betagna av de kloka ögonen. Så att Silverkatten är speciell är det ingen tvekan om. Men hur speciell han egentligen är, det vet bara Linnéa. 

En dag, när svalorna flög högt över himlen och solen började värma det daggfuktiga gräset, viskade Linnéa till Silverkatten "Kom, vi går ut i skogen på äventyr. Jag vill veta mer om den stora vida världen!"

Kika i på SlaktarStinas blogg för att läsa fortsättningen av sagan. Tack för de härliga orden om min skrivbok, Stina.

Kramisar Kim

Att skriva med glädje finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.I sommar, 2015, kommer min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet.


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!