Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 17 augusti 2015

Hur du använder Sociala medier i marknadsföring Egenutgivardagen


Egenutgivardagen i Stockholm
Lördag, den 12 september 2015, klockan 10.00-16.00

Den 12 september kan du komma och lyssna på mig, och många andra, på Egenutgivardagen i Stockholm. Det är BoD som arrangerar det hela. Många intressanta föreläsare kommer, så missa inte det här! Jag ska tala om hur du använder Sociala medier i marknadsföring. Läs här vad BoD skriver på sin hemsida om arrangemanget:

Under Egenutgivardagen koncentrerar vi oss på hur du som författare kan fånga läsarnas uppmärksamhet med din bok. Om du redan har gett ut en bok, planerar att göra det eller generellt är intresserad av bokbranschen är detta det perfekta tillfället att få mångfaldig information kring marknadsföringen av din bok.

Att ge ut sin bok helt själv är i dag hur enkelt som helst, men det är bara första steget i processen. Redan innan utgivningen är det viktigt att fundera på hur läsarna ska hitta din bok bland alla publikationer. 

Marknadsföring av boken är inte alltid en självklarhet och inte heller så lätt, därför organiserar vi Egenutgivardagen.

Egenutgivardagen är en mötesplats för inspiration och erfarenhetsutbyte, men även till för att erbjuda ökad kunskap för egenutgivare. Denna dag är också en utmärkt möjlighet att nätverka.

Dagen organiseras i samarbete med föreningarna Egenutgivarna och Seriff, som kommer att vara på plats och berätta om sin verksamhet samt svara på eventuella frågor.

egenutgivardagen goes #pubnpub
Under dagen kommer experter från olika områden berätta hur du kan marknadsföra din bok och främja försäljningen. Senare på eftermiddagen gästar Leander Wattig, grundaren till den internationella eventserien #pubnpub, eventet. Leander är en etablerad bloggare, talare och konsult inom publicering och hans event #pubnpub har spridit sig från Berlin till hela Tyskland, Österrike och till Nederländerna. Nu debuterar vi i Sverige!

Programmet för eftermiddagen består av en presentation om att organisera olika event och nätverka samt en paneldiskussion med egenutgivare. Här är det fritt fram, och önskat, att delta i diskussionen och utbyta erfarenheter med alla deltagare.

Välkommen att inspireras!Information om eventet

När?
Lördag, den 12 september 2015, klockan 10.00-16.00

Var?
Kulturhuset Nalen (salen "Stacken"), Regeringsgatan 74, 111 39 Stockholm

Vem?
Till alla som har gett ut en eller flera böcker, som vill ge ut en bok eller som bara generellt intresserar sig för egenutgivning och bokbranschen.

Vad kostar det?
Biljetten kostar 250 kr, är du medlem i Egenutgivarna eller Seriff kostar det 200 kr (kontakta din förening för rabattkod). Lunch och kaffe är inkluderade i priset.

Köp din biljett här »
 
Om du har ytterligare frågor om evenemanget, kan du gärna kontakta Vera Wunderlich per e-post: vera.wunderlich@bod.se


Program
10.00 Välkommen, presentation av deltagarna samt Egentugivarna & Seriff
 
10.45 Sociala medier i marknadsföring
Kim M. Kimselius, författare och egenutgivare

11.30 PR- och mediearbete vid publicering
Carin Balfe Arbman, PR-konsult och barnboksförfattare 

12.00 Lunch
 
13.00 Att göra boken intressant för biblioteken
Bibliotekstjänsten BTJ

13.45 Att skapa ett säljande omslag
Jens Andersson, prisbelönt omslagsdesigner

14.30 #pubnpub: Paneldiskussion och networking
Leander Wattig, bloggare, talare och konsult inom publicering. Presentation av konceptet #pubnpub samt paneldiskussion med de erfarna egenutgivarna Sara Önnebo, Kim Larsson och Christian Gripenvik. Öppen diskussionsrunda.

16.00 Tack för dagen 


Talare

Kim M Kimselius

Kim M. Kimselius debuterade som egenutgivare redan 1997 och har utkommit med närmare 40 böcker i olika genrer, sedan 2002 på det egna förlaget Roslagstext.
Kim håller skrivarkurser, lämnar skrivtips och marknadsföringstips på sin blogg, hemsidan och Facebook. Kim är även aktiv på många andra sociala medier, bl.a. Twitter, Instagram och Pinterest, som hon använder för marknadsföringen.

Carin Balfe Arbman
Carin Balfe Arbman har arbetat med PR under många år, inom flera olika områden och branscher. Idag arbetar hon främst med strategisk kommunikation och medierelationer för bland annat kulturinstitutioner och innovationsföretag, och hon utbildar även inom PR och kommunikation. Carin har också skrivit och givit ut en barnbok på eget förlag – ”Saga lär sig japanska” – och hon kommer på Egenutgivardagen att berätta om hur man kan jobba med PR för sin bok som egenutgivare. 


BTJ
BTJ är den ledande leverantören i Norden av informationstjänster och medieprodukter. BTJ:s lösningar förenklar och sparar resurser åt bibliotek, företag och andra verksamheter med behov av effektiv informationsförsörjning. Biblioteken i Sverige köper sitt sortiment från BTJ


JENS ANDERSSON
Jens jobbar med bokformgivining till förlag och institutioner. Han driver designbyrån Bok & Form samt förlagen Sanatorium och Placebo Press. Han är flerfaldigt prisbelönt för sin formgivning. Vid den senaste utdelningen av Svensk Bokkonst vann han det nyinstiftade priset ”Årets vackraste bok” för The Second in line – from the sketchbooks of Mattias Adolfsson (Sanatorium förlag).

Leander Wattig
Leander är bloggare i medie- och litteraturbranschen, föreläsare, förlagskonsult och docent vid konstuniversitetet i Berlin. Med sina projekt såsom eventet #pubnpub och nätverket "Ich mach was mit Büchern” (Jag befattar mig med böcker) för han samman aktörer inom medier och kultur –för bl.a. bättre arbetsmöjligheter, eventorganisering samt kunskapsförmedling inom branschen.

Författarna i paneldiskussionen

I paneldiskussionen deltar författarna Sara Önnebo (bl.a. Tulisaari-trilogin), Kim Larsson (bl.a. ”Fallet Catrine Da Costa”) och Christian Gripenvik (”Broder själ, syster flamma”) som berättar om sina egna erfarenheter av utgivning och marknadsföring.

Visst låter det här som ett mycket spännande evenemang! Jag kommer att vara kvar där hela dagen och lyssna på de andra talarna, och förhoppningsvis få tillfälle att träffa författarkollegor och läsare. Kanske till och med hinna fika med några.

Hoppas vi ses!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Så intressant! Hur kan jag ha missat detta? Länkar genast till min hemsida.

  Tyvärr har jag inte möjlighet att komma, har lovat att delta på Litteraturdagarna i Lund med högläsning, men hoppas det kommer ett blogginlägg om dagen senare.

  SvaraRadera
 2. Hej Eva

  Ja, konstigt att du har missat detta. Du är ju alltid på hugget och ofta först med det mesta inom skrivandet. Glad att jag kunde tipsa dig. Synd att du inte kan komma, men jättekul att du ska vara med på Litteraturdagarna i Lund.

  Självklart kommer jag att blogga om dagen. Ska stanna där hela dagen och lyssna på de andra talarna också.

  Ha det gott!

  Kram Kim :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!