Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 augusti 2015

Boktips Demonologi för nybörjare av Caroline L Jensen

Demonologi för nybörjare av Caroline L Jensen

En sådan härlig bok. Jag har skrattat och sträckläst boken. Någon har jämfört den med Liftarens guide till galaxen, men jag tycker den här boken är bättre. Den är sammanhängande och ger en trovärdig bild av helvetet och himlen. Lite läskig är den kanske, men jag upplever den mest som spännande och kul.

Allteftersom jag läser boken förstår jag mer och mer vad omslaget syftar på. Det är kul att kunna kika på omslaget, medan jag befinner mig på de olika nivåerna i helvetet.

Isak är en helt vanlig pojke, tror han. Han älskar sin lillasyster, Thea, som också är helt vanlig, men inte värst omtyckt. Till slut får han reda på varför ingen tycker om hans syster. Trots hennes ondskefullhet älskar han henne och är beredd att gå i döden för henne. Isak upptäcker att lillasystern inte heller är så värst vanlig.

Grannens råtta, Beatrice, dyker upp och berättar för Isak att det är bara han som kan förhindra jordens undergång. Tillsammans med sin vän, Rufus, ger Isak sig av sig av på en resa till Helvetet för att rädda Satan, sin syster och resten av världen.

Caroline L Jensen väver skickligt in detaljerna i handlingen och får mig att känna det som om jag är där, även om det inte är några speciellt trevliga ställen författaren tar mig till. Trovärdigt skildrar hon syndarnas plågor efter döden och väver ihop allt till en spännande berättelse som inte går att sluta läsa. Läs den!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!