Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 23 augusti 2015

Boktips Badhytten av Olseni och HansenBadhytten av Olséni och Hansen

Det här är en rolig deckare om de gamla vännerna Egon och Ragnar och systrarna Elisabeth och Märta. De åttioåriga vännerna tjuvspelar på Falsterbo golfbana. I en sandbunker hittar de golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död. Eftersom två av dem just har lyckats pricka in bunkern med sina skott, tar de för givet att någon av deras golfbollar har dödat Silfverstolpe, speciellt som han har ett sår vid tinningen.

"Kan man få livstids fängelse när man är 82 år?" undrar de, när de inser att de har dödat någon.

Det är nu pensionärerna börjar fatta galna beslut. Egon ringer sin brorson Fredrik och ber om hjälp. Fredrik har festat hela natten och är inte den rätta att fatta några beslut över huvud taget. Men självklart ställer han upp.

Den ena dråpligheten efter den andra händer och jag skakar på huvudet åt tokigheterna. När Fredrik kör de båda damerna hem tycker Egon och Ragnar det är synd om Silfverstolpe, släpar in honom i hans golfbil och kör honom till  klubbhuset. Där arrangerar de hans död som självmord, genom att slå sönder akvariet, för att få det att se ut som mannen slängt sig in bland fiskarna för att döda sig själv. För säkerhets skull, så att ingen kan missförstå att det är ett självmord, proppar de munnen full med smärtstillande medel.

Ja, du kan ju själv ana hur det kommer att se ut när poliserna kommer det. Inte nog med det, brorsonen Fredrik blir inringd för att lösa självmordet/mordet.

Det är en härlig, blodsbefriande deckare som ger en go känsla inom mig när jag slutar lyssna på boken.

Boken är skriven av debuterande författarduon Christina Olséni och Micke Hansen och är första delen i serien Mord i Falsterbo. Jag kommer givetvis att lyssna på efterföljaren också.Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!