Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 13 september 2015

Boktips Livet efter dig av Jojo Moyes

Livet efter dig av Jojo Moyes
Blir gråtfärdig bara jag tänker på boken. Oj, vilken bok. Den tog mig verkligen med storm. Jag var fast från första början och kunde inte sluta läsa. En sanslöst bra roman! Den fick mig att både skratta och gråta, samtidigt som jag blev vansinnigt arg på Will Traynor och ville ruska om honom. Något jag även vill göra med Lou ibland.

Will och Lou är bokens huvudpersoner. Lou bor fortfarande hemma trots att hon börjar närma sig 30, hon försörjer sina föräldrar. När hon blir arbetslös provar hon på det ena arbetet efter det andra, allt för att dra in pengar till familjen. Hon söker, utan någon större tro på att hon ska få det, jobbet som sällskapsdam åt den totalförlamade Will Traynor. Hon blir anställd på direkten, trots att hon har lånat mammas dräkt, som spräcks i sömmarna när hon sätter sig, något som gör henne förlägen och rastlös.

Will har tidigare varit en mycket framgångsrik aktiemäklare i London tills han blir påkörd av en olycka och sedan dess sitter fångad i rullstol.

Will ser inget liv i framtiden. Han vill bara att allt ska ta slut. Lou gör allt för att få honom att ändra sig. Will är sur och butter och spyr galla över Lou vad hon än gör. Men något händer och en innerlig vänskap börjar spira inom dem.

Det här är en bok som jag absolut tycker du ska läsa, inte för att den är omtalad i media, utan helt enkelt för att den är så bra. Läs boken!!!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer: