Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 13 oktober 2015

Man blir aldrig besviken på Kimselius böcker

 Sveriges Pompeji - Sandby Borgs öde

Av Kim M. Kimselius


Boken om Sandby Borg kommer som en lysande uppföljare till de tidigare Theo- och Ramonaäventyren, där vi får följa de för fansen bekanta karaktärerna Theo och Ramona. Kimselius gör ett utmärkt jobb med att ta en händelse som många inte känner till, och få den att verka levande. Intresset väcks mer och mer under tiden man läser. Redan i första kapitlet kände jag en sorts nostalgi inför att åter läsa om något som utspelade sig under järnåldern, vilket jag gjorde mycket när jag var yngre.

Theo och Ramona är i bokens början med under utgrävningar av en av Ölands forntida borgar, Sandby Borg. De är där tillsammans med Amanda som är en ny person i serien, men som man genast känner sig bekant med. Eftersom utgrävningen bara ger utrymme till spekulationer, och inga faktiska svar på vad som hände i Sandby Borg, känner Ramona att hon vill åka dit för att få svar och kanske till och med rädda borgens invånare. Theo är motvillig, men går till slut med på det, och de åker dit tillsammans med Amanda som råkat höra deras konversation. Vi får sedan följa deras liv från ankomsten till borgen fram tills katastrofen och även följa med Theo på ett uppdrag som legosoldat tillsammans med männen i borgen.

Det är en riktigt spännande bok som är väldigt lätt att ta sig igenom. Dels på grund av Kimselius sätt att beskriva svåra situationer med lätthet, och dels på grund av en spännande och framåtdrivande handling. Boken är i sin helhet mycket bra, men speciellt slutet var det som fick mig att älska den. Det är spännande och genomtänkt och man kan inte undvika att fortsätta läsa för att få reda på vad som händer. Att man sedan kan ifrågasätta Theo och Ramonas dödsönskan när de ständigt beger sig till katastrofer är en sak, men jag tror vi alla kan hålla med om att vi är ytterst tacksamma för det när det resulterar i den här typen av böcker.

Man blir aldrig besviken på Kimselius böcker. Även när det är inför ett ämne man inte känner sig insatt i får hon det att bli intressant, och som alltid otroligt lärorikt. Jag kan nu säga att jag känner till Sveriges Pompeji, och även mer om järnålderns strider och upptäcksfärder. Bara genom att ha läst en spännande bok. Den är verkligen att rekommendera, och jag tror den kommer underhålla många!
 

Fanny Olsson

Tack snälla Fanny för alla fina ord om Sveriges Pompeji Sandby borgs öde. Blir så glad.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!