Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 14 oktober 2015

Novelltävling 30 nyanser av saknad


Här är en novelltävling på temat saknad. Det är Älskanoveller som utlyst tävlingen.

 #Älskanoveller – 30 nyanser av saknad#
Vad är saknad för dig? Tanken med temat är att gestalta saknad. För övrigt är temat fritt.


Viktigt att tänka på Innan du skickar in ditt bidrag:
Formatet på texten är berättande, en novell (alltså inte en dikt). Skriv i Word med 1,5 radavstånd, 12 pkt, Times New Roman och indrag. Använd ” tecken för dialog. Alltså ”Hej”, sa Anna. Det är enklast att alla gör likadant direkt. Öppna närmaste bok så ser du.Din berättelse ska vara minst 10.000 tecken och maximalt 16.000 tecken lång.Tempus är valfritt.


Skicka din text med post senast den 15 november 2015. Texten ska vara framme den 17 november 2015. Poststämpelns datum gäller.Du skickar in omärkt pappersmanus i fem exemplar, samt bifogar ett igenklistrat kuvert med novellens titel utanpå. Skriv ditt namn, adress och mailadress på en lapp i kuvertet.På manuset ska ort och titel framgå, men alltså inte ditt namn, exempelvis: Stockholm – En oförglömlig kväll. Alltså ort och titel. Skriv gärna om orten du bor på - bra i marknadsföringssyfte och gör det lätt att komma med i lokalpress/radio.Läs igenom novellen noga innan du skickar in den. Vi kommer denna gång att tillåta ENDAST ETT korrigeringstillfälle för antagna noveller (i detta ingår även ändring av titel och författarpresentation.)


Manuset skickas till:

Projekt #Saknad, Box 20010,
161 02 BROMMA 


Vi som arbetar med projektet räknar inte med någon vinst. Du betalar in en anmälningsavgift på 950:- (plus moms) som ska täcka kostnad för projektledning, redigering och korrläsning när du blivit antagen och sedan beställer du minst 10 böcker för 110:- styck plus moms 6%, plus fraktkostnad. Det som ingår är redigering, språkgranskning, formgivning av omslag, tryck, isbn-nummer, upplägg på Bokrondellen, tillgänglighet för alla bokhandlare och bibliotek att beställa, tio böcker per deltagare och pressmeddelande på MyNewsdesk. Böckerna kommer skickas hem till dig med MyPack. Juryn förbehåller sig rätten att redigera texterna vid behov och även att tacka nej om materialet inte håller.


När du blivit antagen:Du skickar in ett HÖGUPPLÖST porträtt på dig själv i svartvitt, en kort författarpresentation (se mall) och novellen till manus@ordberoende.com . Du betalar in startavgiften för dina 10 böcker och skriver under avtalet som du får per mejl tillsammans med besked om att din berättelse blivit antagen. Du kan beställa fler än 10 böcker. Följande böcker kostar cirka 110:-/styck plus moms 6%.
Boken kommer ut i maj 2016.


Vill du ha inspiration? - läs gärna #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek och 26 nyanser av Sverige. Kan beställas hos Adlibris eller köpas från förra årets novellister eller direkt från Ordberoende Förlag. Lycka till! Juryn & Ordberoende Förlag
Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Även den går att beställa på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.