Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 22 oktober 2015

”Sveriges Pompeji Sandby borgs öde av Kim M Kimselius är en medryckande bladvändare"


”Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde av Kim M. Kimselius är en medryckande bladvändare där man får följa Theo och Ramona på en arkeologisk utgrävning på Öland av Sandby borg. När de bestämmer sig för att med hjälp av Månstenen resa i tiden för att besöka borgen vid tiden för dess undergång på 400-talet, slår den kaxiga Amanda följe med dem. 

Med tanke på att Amanda ser borgen som en korsning mellan ett museum och ett nöjesfält så skulle rätt dråpliga kulturkrockar ha uppstått, men hon blir mycket snart brudrövad. Amandas roliga äventyr förvandlas till någonting riktigt otäckt när hon hamnar i klorna på Gorm som är helt fascinerad av hennes eldröda hårsvall. Och under tiden är hövdingens lille son Agnar på väg att drunkna, eftersom ingen i borgen kan simma. Medan vi biter på naglarna får vi uppleva hur det är att leva i en borg under folkvandringstiden, och det är extra intressant när man är medveten om att denna borg faktiskt existerat i verkligheten. 

Det är en rafflande ungdomsbok om ett forntida Sverige med en hel del historiskt riktiga fakta som levereras med en stor dos berättarglädje, ett spännande och fartfyllt äventyr i järnåldern där vänskapen spelar en oerhört stor roll. Dessutom får man ännu mer intressanta fakta i slutet av boken. 

Men jag undrar varför Ramona får gråta ut när Theo är skadad men inte tvärtom, det står ordagrant: ”Inom sig grät Theo, utan att det syntes ett spår av hans smärta utanpå.” Och eftersom denna mening står oemotsagd, ringer klichévarningsklockan för starka, tysta pojkar, men det kan också bero på att jag ännu inte har läst de tidigare böckerna i denna serie, vilket gör att jag även antar att Theo alltid vill visa sig stark och stå upp för den svage, och att han därför inte tillåter sig att gråta. Sammantaget får boken i alla fall fyra bjällror av fem.” Sandra Petojevic

Tack så mycket för den fina recensionen Sandra!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!