Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 21 november 2015

Boktips Pensionatet vid världens ände av Camilla Davidsson

Pensionatet vid världens ände av Camilla Davidsson

Huvudpersonen Emma får mig att bli riktigt arg ibland. Hur kan hon vara så naiv, hur kan hon låta männen bestämma över hennes liv, hur kan hon låta sig hunsas hela tiden?

Att få läsaren att reagera och känna ilska, sorg, smärta och glädje, då har man lyckats skildra personerna.

Jag fängslades inte lika mycket av denna bok som den första boken om Santiago de Compostela, Under Vintergatans alla stjärnor, eftersom den förra gav mig många nya vyer och insikter. För min del var det först när Emma reste till Gotland som jag tyckte att historien verkligen tog fart och gav minst lika mycket som förra boken. Camilla är duktig på miljöskildringar, men de kommer främst fram när hon skildrar naturen. Då får hon mig att känna det som om jag är på platsen.

Älskar slutet på den här boken och jag vill läsa fortsättningen NU! För hur det nu än är, så är jag fast för Camilla Davidssons sätt att skildra berättelsen om Emma och hennes kamp till ett bra liv.

En riktig må-bra-bok, men även en chic-lit-bok om en kvinna i karriären som satsar allt på att vara någon annan än den hon egentligen är innerst inne. Läs den!


PENSIONATET VID VÄRLDENS ÄNDE är Camilla Davidssons (f. 1969) andra roman. I hennes tidigare yrkesliv arbetade hon med marknadsföring på en rad internationella företag. 2012 lämnade hon storstaden med sin man och tvillingdöttrar för att leva ett lugnare liv nära naturen i skidorten Åre i Jämtland. På somrarna driver hon ett Bed & Breakfast på Fårö, Gotland. Pensionatet vid världens ände ingår tillsammans med hennes debutroman, Under Vintergatans alla stjärnor, i en trilogi om karriärtjejen Emma, och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet.

Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.