Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 3 januari 2016

Boktips Hotet mot din hjärna av David Perlmutter Sockerberoende


Hotet mot din hjärna av David Perlmutter

Det här är en bok som har tagit lång tid att läsa. Inte på grund av att den är dålig, utan för att den innehåller så mycket faktatermer och intressanta tankar att jag har varit tvungen att lägga ifrån mig boken och begrunda orden emellanåt.

Under 2015 läste jag många böcker om sockerberoende och hur socker påverkar vår kropp. Det här är ännu en sådan bok. Men den här går in på hur sockret påverkar vår hjärna.

En intressant sak som tas upp i boken är hur ADHD-barn "behandlas" med socker- och glutenfri kost och blir bra. Något många borde ta till sig. Socker triggar igång så mycket och vi är inte gjorda att äta socker i det överflöd många nu sätter i sig.

Med facit efter alla dessa böcker om sockrets påverkan på kroppen ska jag ha ett sockerfritt år. Kanske kommer jag att utesluta socker för resten av livet. Men en sak är i alla fall säker, jag kommer att dra ner betydligt på socker antingen jag inte lyckas hålla löften om ett sockerfritt år eller inte.

Häng med mig från start och peppa mig, är vi fler blir det lättare.

Läs gärna den här boken och Ett sötare blod av Ann Fernholm., Matrevolutionen ät dig frisk av Andreas Eenfeldt, Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh, så kanske du blir lika peppad som jag av att låta bli socker framöver.

Hotet mot din hjärna av David Perlmutter innehåller inte bara fakta, utan även en fyra veckors livsstilsplan, som snabbt bidrar till ökat välbefinnande och minskar risken för långsiktiga hjärnskador.

Jag tror att socker är boven till många sjukdomar, nu tänker jag testa och se om jag kommer att få ett friskare liv när jag utesluter sockret ur kosten.

Läs boken och begrunda det som står där. Rekommenderar den varmt till alla som vill leva ett sunt och rikt liv.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!