Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 7 januari 2016

Skrivutmaning 2016 Utmana dig själv

Skrivutmaning 2016
Anna Hellqvist skickade mig en skrivutmaning, med kommentaren "Kim M Kimselius till exempel lär väl inte ha så stora problem att få till det *hi hi*".

Utmaningen går till så att du ska skriva varje dag i 100 dagar. Det finns en grupp du kan gå med i för att peppas, där du kan berätta om ditt skrivande och berätta hur det går för dig, dag för dag. Här berättar Anna mer om hur det går till:

Utmana dig själv att skriva under 100 dagar med start den 10 januari!

Allt räknas!  Kravet är att skriva, inte ett visst antal tecken eller en viss tid. Det viktigaste är att du skriver något även om det bara är lite flödesskrivande, dikter eller citat. Vill du skriva på ett manus gör du det eller om du vill kombinera alltihop. Du behöver inte precisera vad utan låt det komma som det kommer. Att du rapporterar blir liksom en peppning till både sig själv och andra, även om du inte lyckats skriv något.

Rapportera varje dag!

Berätta OM du har skrivit, gärna hur det kändes och, om du vill, vad men håll det någorlunda kort (andra ska orka läsa). Rapporterar gör du via mejladressen 100dagar@googlegroups.com eller klickar på den länken till forumet som du får i mejlet från mig när du anmält dig. Det är även på mejlen, i forumet på google eller här på webben som du kan läsa alla andra deltagares rapporter. Du väljer själv hur du vill ha det och det går alltid att ändra dig om du inte vill ha mejlen eller om du vill ha dem. Säg bara till!

OBS! Det är bara den som är medlem i gruppen som kan använda mejladressen. Därför är det viktigt att du använder samma mejladress som den du anmälde dig med. För att bli medlem mejlar du antingen till mig på 100@annahellqvist.com eller fyll i formuläret här.Låter det som något du vill ta del av? Gå isåfall in på Anna Hellqvist blogg och registrera dig.

Jag är med i utmaningen, är du?

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!