Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 6 januari 2016

Du anar inte hur mycket dina ord betyder


Gör en författare glad
Som författare lever man för det mesta ett ensamt liv. Man sitter i sitt rum och skriver, funderar ut intriger och spännande händelser. Man har inga arbetskamrater att vända sig till för att ställa en fråga, för att ta en fikapaus med. Kort sagt, man har ingen att prata med.

Det är där du kommer in. Dina ord betyder oerhört mycket när du skriver till en författare och berättar vad du tycker om boken du har läst. Dina rader får inspirationen att flöda. Ryggen blir rakare och självkänslan större.

Många tror inte att man kan skriva till en författare, många vågar inte. Nästa gång du har läst en riktigt bra bok, tycker jag du ska berätta det för den som har skrivit boken. Författaren kommer att bli jätteglad.

De flesta författare svarar på alla mejl och brev som kommer. En sak som författare inte har tid med är att läsa alla manus som skickas till dem. Det är bättre att du skickar ditt manus till en lektör, eller varför inte till ett förlag?

Några ord jag fick motta när jag startade datorn var: "Älskar denna berättelse och ditt grymma sätt att skriva på".

Mer behövs inte för att göra mig glad och kasta mig över berättelsen för att skriva klart Mördande foto.

Dina ord är som syre för en författares verk. Positiva ord får fingrarna att rusa fram över tangenterna, eftersom man som författare vill tillfredsställa läsarens önskan om en ny bok. Dessutom kommer orden av sig själv efter beröm, så är det bara.

Gör någon författare glad, skriv och berätta vad du tycker om boken du just läst, eller håller på och läser.

Mördande foto
Mördande foto började som en Wattpadberättelse och skulle bara bli en kort novell, men den växte allteftersom beröm strömmade in. I början kändes det lite konstigt att skriva för att lägga ut berättelsen på nätet, det var inte många som läste och kommenterade, men med tiden blev det alltfler röster som kom med uppmuntrande ord, här kan du läsa några av dem:

"Älskar din bok såååå mycket! Så bra!" Isabell Sundberg

"Det här är inte bara bra, det är sjukt bra! Och jag får verkligen en helt annan förståelse för hur mycket "makt" som ligger på sociala medier och Internet som jag inte alls tänkt på innan.
Betyg fem av fem. Så otroligt spännande ska det bli att fortsätta läsa!" Wattpad/ChristofervanWoensel

"Älskade Kim, vad du skriver bra! Trollbinder från första ordet till sista, längtar så tills nästa kapitel kommer!" Wattpad/mittenskittens464

"JAG ÄR HELT FAST! KAN INTE VÄNTA TILL NÄSTA KAPITEL. ÅÅÅH! DETTA ÄR NÅGOT AV DET BÄSTA JAG LÄST!!!!!" Wattpad/elsasiiiis

"Men Gud! Så bra du skriver! Älskar din bok och hur du skriver!" Wattpad/laddarbrist

"Helt underbart skrivit! Sjukt spännande! Längtar redan till fortsättningen. Fortsätt med det du gör, för det gör du bra! Det finns inte ord för hur bra detta är!! :)" Wattpad/DhevaNB

"Gud vad bra din bok är. Jag brukar inte läsa deckare, men din bok går inte att undvika att läsa." Wattpad/SusanneJohansson98

"Alltså Kim, är du en författare eller en super mega författare?Jag tror en super mega författare för att boken... Alltså den äger bara! Spänningen bubblar i magen samtidigt som man läser! ^^ Jag är bara 11 år men jag älskar att skriva, det är mitt liv!" Wattpad/Laddarbrist

"Sååååå bra!!!!! Jag kan inte förstå hur du kan skriva så bra!!! (Eller jo, egentligen är det ju ganska logiskt, du är ju proffsförfattare.) Du bygger upp mystiken på ett jättebra sätt och man vill bara veta mer! Jag tycker det är underbart att du finns på Wattpad!!!!! Jjag älskar dina böcker! Du är så sjukt duktig och jag skulle kunna läsa dem om och om igen" Wattpad/lillaalice

"Jag ÄÄÄLLLLLSSSSKKKAAAARRR din bok Kim!!!!!!!!!! Herre gud vad bra bok!" Wattpad/IssaBookGirl

"Omg den är perfekt!! Jag älskar den!! " Wattpad/ShadiaSalem1

Sådana uppmuntrande, berömmande ord är bränsle för en författare och ger energikick och skrivglädje. Nu har berättelsen, Mördande foto, lästs av 14.200 och det tickar hela tiden på uppåt. Helt underbart!

Mördande foto har vuxit och blivit en hel roman. Jag skriver just nu på de sista kapitlen i boken där allt ska få sin förklaring och upplösning. I vår kommer berättelsen ut som pappersbok. Det känns faktiskt märkligt, en bonusbok i utgivningen och allt tack vare dina ord som lyft mig och fått mig att skriva vidare.

Tack för att du finns!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

8 kommentarer:

 1. Hej Kim!

  Jag borde skriva till Katerina Janouch som har skrivit två tänkvärda böcker: Anhörig om att leva med en alkoholist och Sommarbarn, om hennes uppväxt i Tjeckoslovakien, flytten därifrån, vistelsen i Danmark och hur hon rotade sig i Sverige. Den borde vara obligatorisk läsning i skolarna!

  PW

  SvaraRadera
 2. Då ska jag leta rätt på adressen till dotterns favoritförfattare

  SvaraRadera
 3. Håller helt med om att dessa små ord är värda så mycket. Ger en energi att orka lite till.
  Själv är jag inte författare, men producerar ju ganska mycket text och, förhoppningsvis, goda ord, ändå.
  Reaktioner på dem är alltid värdefulla.

  ps. tycker om dina texter. ;)

  SvaraRadera
 4. Hej PW
  Det tycker jag absolut du ska göra. Berätta för henne det du skrev här, då blir hon glad.
  Kram Kim

  Hej svxrt40
  Det gör du rätt i!
  Kram Kim

  Hej Maria
  Bra skrivet! Det är inte bara författare som förtjänar beröm. Hoppas du får höra att du skriver bra!
  Åh, tack för ditt ps. Nu blev jag glad.
  kram Kim :-)

  SvaraRadera
 5. Kloka ord. Vi glömmer ofta att berätta för varandra när något är bra och det gäller nog i ännu högre grad just dem som skrivit böcker vi uppskattar. Vi behöver alla beröm.

  SvaraRadera
 6. Hej Eva

  Tack! Alla behöver beröm, det är bränslet som driver oss framåt.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 7. Tack för pepp och påminnelse! Vill passa på att tacka dig för inspirerande böcker om att skriva. Och andra bra böcker. Jag och mina ungdomar har nyligen upptäckt dina böcker. Extra glad blev jag när jag upptäckte att du skrivit en bok som uppmärksammar att Finland varit svenskt! Kommer själv från Finland men bor i Sverige och möter ofta folk som inte har en aning om ländernas gemensamma historia...

  SvaraRadera
 8. Hej Camilla

  Tack så mycket. Blir jätteglad för dina ord.

  Fick faktiskt i uppdrag från Finland, Hanaholmens kulturcentrum, att skriva om vår gemensamma historia, vilket blev boken med titeln Det glömda kriget 1808-1809, eftersom ingen jag pratade med visste vad jag talade om.

  Ha det gott och tack för dina fina ord!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!