Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 16 februari 2016

"Jag ville knappt lägga den ifrån mig" På flykt från andra världskrigets fasa.

Lycka är att hitta läsarbrev i inkorgen
Ofta händer det att sådana här trevliga meddelanden, som du kan läsa nedan, dyker upp när jag startar datorn på morgonen. Då gör det ingenting att det ibland är 200-250 mejl som väntar på att läsas. Just det här meddelandet fick jag på Wattpad, där jag skriver berättelsen Mördande Foto som följetong. Berättelsen kommer även ut som riktig bok i maj 2016.


 Recension av På flykt från andra världskrigets fasa.
"Jag vill bara säga att jag nyss läste ut 'På flykt från andra världskrigets fasa'. Den var otroligt lätt att leva sig in i, väldigt sorglig, men jag tycker den är otroligt bra skriven! Jag ville knappt lägga den ifrån mig."
Wattpad/
HPisBEST

Starka kvinnor i På flykt från andra världskrigets fasa
Just På flykt från andra världskrigets fasa är en av mina favoritböcker. Starka kvinnor som jag vill träffa igen. Något som är omöjligt, för även om de fortfarande levde när jag skrev boken, är sannolikheten stor att de inte längre finns hos oss.

Att skriva historiska äventyrsböcker
Att skriva historiska äventyrsböcker som jag gör, innebär många möten, många livsberättelser, mycket research och oändligt många böcker. Nu har jag skrivit 21 historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona, samt två historiska böcker i serien Theo- och Ramonaäventyr. Totalt 23 historiska böcker.

När jag debuterade med boken Tillbaka till Pompeji, som handlar om staden Pompejis undergång när vulkanen Vesuvius får utbrott och begraver allt i sin omgivning, anade jag aldrig att det skulle bli så många historiska äventyrsböcker.

Minns att jag fick frågan i början av mitt författarskap om hur många böcker det skulle bli. "Ingen evighetsserie, hoppas jag", sa den som hade ställt frågan. "Nejdå, det blir nog inte fler än 10 böcker", svarade jag.

Så fel jag hade!

Att tänka på när man skriver en lång serie
Mycket medveten om hur jobbigt det kan vara att läsa en lång serie från början till slut, ha svårt att hitta vissa av böckerna i serien och kanske därmed ge upp, har jag gjort varje bok till en fristående historisk äventyrsbok. Det är den historiska händelsen som ligger i fokus, inte Theo och Ramona.

Visst utvecklas de i böckerna, deras relation förändras och det händer mycket mellan dem, något som de trogna läsarna älskar, men inget som stör de som hoppar in lite här och där i böckerna. Allt får sin förklaring, samtidigt som det väcker läslust hos de nya läsarna. Det är inget jag har planerat, det bara har blivit så, det är så jag skriver och det har fungerat bra hittills.

Läsarbrev/mejl
Förutom sådana här mejl och brev som berättar vad de tycker om mina böcker, får jag även skrivtips från läsarna. Något jag är mycket tacksam för. Även om jag kanske har gått och funderat på just det ämnet, förstår jag att det verkligen är något som intresserar läsarna när jag får brev efter brev från olika personer som tipsar om samma historiska ämnen och platser.

Tack alla läsare för att ni finns, för att ni stöttar mitt författarskap och hör av er till mig. Jag läser allt och besvarar alla era mejl och brev. Fortsätt skriv!


Blev du nyfiken på någon av böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!