Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 mars 2016

Boktips Konsekvenser av att dö av Rose Marie Bouw
Konsekvenser av att dö av Rose Marie Bouw

"Jag dog när min son föddes. När han tog sitt första andetag var jag redan död."

Redan med de inledande raderna tar författaren greppet om mig, sedan för hon mig med en på en halsbrytande färd genom alla helvetets kval som inte många pratar om när man får sitt första barn. Jag blir arg och upprörd, jag gråter och känner smärtan hos Ann-Sofie.

Det här är en naken skildring om förlossning, om hur det kan kännas att få sitt första barn och hur livet kan förändras på grund av oförstående människor. En bok som berör. Läs den!

Rose Marie Bouw har en sagolik förmåga att genom orden berätta så det berör. Hon får orden att krypa in i kroppen och göra läsaren delaktig i händelserna hon skildrar. Jag älskar hennes böcker och hoppas få läsa många, många fler. Jag har tidigare läst Det krävs tusen vackra ord, som var den bok som fick mig att upptäcka författaren. Har du ännu inte läst något av Rose Marie Bouw rekommenderar jag dig varmt att läsa hennes böcker. De kommer att bli oförglömliga minnen för dig!

Baksidestext:
Ann-Sofi svimmar under förlossningen och vaknar upp till en värld förvrängd av psykosen hon drabbats av. Hennes enda chans att få behålla sitt barn är att låtsas, och hennes livs största skådespel börjar.Konsekvenser av att dö är en drabbande och naken skildring av hur den lyckligaste dagen i livet blir den värsta. När varken babylycka eller moderskänslor infinner sig. Den rosa bubblan spricker och en hård verklighet kraschar in.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.