Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 20 april 2016

5 tips som säljer fler böcker.

Nedanstående 5 tips som säljer fler böcker hittade jag hos Vulcan, men det är Marie Hagbergwww.hjalpenjournalist.nu  som har skrivit tipsen. Användbara tips som du kommer långt med.


5 tips som säljer fler böcker med bra PR!

Du har slavat med ditt manuskript i månader eller år. Och nu, efter att ha kört stavningskontrollen hundratals gånger, redigerat och placerat varje kommatecken rätt, är du äntligen redo att släppa din bok. Det känns som om den skulle kunna bli en riktig bästsäljare! Om folk bara kände till den…
Här är fem tips på hur du kan göra.
 1. Känn din publik
  Först och främst måste du veta vilka dina läsare är. När du vet vilka dina läsare är, får du kolla in vilka tidningar, radio- och tv-program som vänder sig till dem. Därefter tar du reda på vilka journalister/producenter som kan vara intresserade av att skriva om din bok.
 2. Börja i tid
  Ponera att din bok kommer att släppas i oktober. Då måste du börja uppvakta media runt april, beroende på vilka publikationer du hoppas synas i. En riktlinje är – ju tjockare papper, desto längre framförhållning måste du ha.
 3. Skriv ett pressmeddelande
  Det är som ett personligt brev till en journalist där du beskriver din bok och berättar varför journalisten bör skriva om den. Se till att hålla pressmeddelandet på max en A4-sida. Kom ihåg att inkludera kontaktinformation.
 4. Ring upp journalisten
  Ring upp journalisten, presentera dig och berätta om din bok. Om journalisten blir intresserad av vad du har att säga, kommer hon att fråga efter ett pressmeddelande, så se till att ha det redo.
 5. Skaffa ett pressrum
  Ibland beror skillnaden om någon skriver om din bok eller inte, på hur lätt du har gjort det för journalisterna.
  Skaffa ett pressrum och ha på din hemsida. Ett bra pressrum innehåller allt journalisten behöver för att kunna skriva om din bok. Pressmeddelanden, hög- och lågupplösta bilder, det kan vara en lista med möjliga frågor runt din bok…
  Fråga dig själv – vad behöver journalisten för att göra sitt jobb? Se till att ha det i pressrummet.
Artikeln författad av av PR-konsulten Marie Hagberg, www.hjalpenjournalist.nu
Hon har själv blivit intervjuad i radio, TV och tidningar 1 500 gånger.


Blev du inspirerad av det här inlägget? Berätta och lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka! Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se. Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester. Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/har-kan-du-kopa-kims-bocker.html

3 kommentarer:

 1. Goda idéer och tips behövs alltid och de behövs flera gånger och i flera forum, för man glömmer ju.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Min förläggare säger att vi ska vänta med att uppvakta medier innan boken har kommit. Annars finns risken att folk vill köpa och så finns den inte och så blir det bortglömt eller bortprioriterat.
  Nästa sak som var riktigt bra: ett pressrum! Det ska jag ordna ett på min sida.
  Tack för tipset. Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Eva

  Ja, sådana här idéer behöver upprepas många gånger, till slut fastnar de.

  Kram Kim


  Hej Anna

  Jag känner precis som din förläggare. Men jag förstår tänket, för de stora förlagen trycker upp böcker för att skicka som recensionsex till bokhandlare och press för att få upp intresset för böckerna. Folk glömmer inte.

  Ja, ett pressrum är bra att ha.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!