Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 13 april 2016

Skrivprocess Låt dig inspireras av omgivningen

Låt dig inspireras av omgivningen
Du anar inte hur ofta jag får frågan vad som inspirerar mig till mina böcker. Jag har skrivit om det förut, men nu tänkte jag ta med dig på en inspirationsrunda under en helt vanlig dag i mitt liv. Följ med.

Ovanstående bild inspirerade mig i morse när jag steg upp. Solen som försöker kämpa sig igenom dimman. Många tankar for igenom mitt huvud: Världen efter en katastrof, magiska väsen, magi och mystik. Självklart tänkte jag även på min pågående berättelse Mördande foto som kommer ut i maj.

Kika på bokomslaget så förstår du vad jag menar.

Dessutom gick tankarna till en bok jag håller på att skriva på lite då och då, en berättelse som handlar om ett träd.På väg ut på morgonpromenad har dimman lättat när Tudor och jag passerar tranorna på ängen. Jag blir lika glad varje gång jag hör deras rop och tankarna far till hur jag kan få in tranor i någon av mina böcker. Hmmm. Undrar om jag inte har det i Mördande foto. Blir lite osäker nu... När man som jag har skrivit runt 40 böcker är det lätt att glömma vissa saker.

Idag gick vi långt, Tudor och jag, en promenad vi inte går så ofta. När jag såg den här ringen i stenen, en ring där de tjudrade hästar förr i tiden, då väcktes fantasin. När jag sedan kikade upp mot huset blev jag lyrisk.

Ett ödehus ute i skogen. Tänk vad många berättelser jag kan väva runt det här huset. Vad har hänt där, hur mycket fick människorna offra för att bygga huset, att släpa stenar för att bygga den stora stengärdsgården som omgärdar huset?

Jag undrar om det är ett vårdträd som står på gårdsplanen. Vem har planterat det? Hmmm... Fantasin skenar iväg och jag memorerar för att ha i någon av mina kommande böcker.

Jag kan inte ha ett inlägg om inspiration utan att ha med en bild på Tudor, som i sig är en källa till inspiration. Tack vare honom skrev jag TudorRosen Kampen om makten. Det är också tack vare honom jag kommer ut på långa, inspirerande promenader som får mig att komma hem och skriva för fullt.

En Blåmes har byggt bo i holken strax utanför det här fönstret. Jag tror att fågeln ser en rival i spegelbilden, eller så vill den bara skrämma mig, för den sitter ofta vid fönstret och tittar in.
Att ha med djur i böcker är något jag tycker om. Den här fågeln ska få vara med i någon av mina kommande böcker.

Sedan var det bananpannkakor. De åt jag för första gången i mitt liv i helgen. Smaken sitter kvar och jag längtar redan efter att äta dem igen. Jag skrev om det på nätet och fick genast många nya recept och tips om vad jag kunde äta för kombinationer till bananpannkakor. Nutella var ett av tipsen. Älskar Nutella, men jag tror inte den är sockerfri och det är jag. Jag lovar dig, någon av mina huvudpersoner kommer snart att bli galen i bananpannkakor.

Ja, det var lite om hur jag inspireras av omgivningen, en helt vanlig dag. Kanske är det inte så konstigt att jag har 46 påbörjade böcker i datorn. Böcker jag skriver på lite då och då, allteftersom inspirationen kommer, medan jag fokuserar och arbetar på de fyra böcker som ska komma ut varje år.

Blev du inspirerad av det här inlägget, av bilderna? Berätta och lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

6 kommentarer:

 1. 46 påbörjade böcker i datorn? Åh, jag vill bara hem och sätta mig att skriva när jag läser dina inlägg. Inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Så trevligt och inspirerande att få följa med på din promenad. Många läckra bilder.

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Ett härligt inlägg precis som jag använder mig av för att skriva i min blogg.
  Jag älskar ju att ge mig ut på promenader i naturen, kolla in djurliv och njuta. Sällan har jag någon störande musik, och njuter att fågelsång och tystnad. Låter mina tankar flöda om både det ena och det andra.
  Tack för att du skrev mina tankar :-)

  SvaraRadera
 4. Hej Emmelie

  Ja, så många har det blivit. Lite frustrerande, samtidigt som det alltid finns en bok att plocka upp och skriva vidare på. Underbart att mitt inlägg inspirerade dig.

  Kram Kim :-D


  Hej Ulla Maria

  Tack! Vad kul att du skrev och berättade.

  Kram Kim


  Hej Bengt-Oswin

  Vad kul att du jobbar på samma sätt. Så fint du har skrivit. Nu måste jag kika in på din blogg. Älskar avslutningen "Tack för att du skrev mina tankar". Tack!

  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart att promenera! Att röra sig, speciellt ute i naturen, är så förlösande för inspirationen!

  Härliga omgivningar, jag förstår att du blir inspirerad!


  Då kanske det finns hopp för mig ändå, med alla mina påbörjade projekt. Jag kanske inte har fullt lika många men nog är de minst trettio i alla fall (nu måste jag räkna dem).

  SvaraRadera
 6. Hej Jenny

  Härligt att höra att du har så många påbörjade projekt. Du vet vad jag sa på skrivarkursen! Skriv på! Vi ses i sommar.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!