Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 11 april 2016

Vad skulle du göra om du fick 10 miljoner?

Vad skulle du göra om du fick 10 miljoner?
Det var frågan jag fick förra veckan när jag var och föreläste, en ovanlig fråga. Något jag inte kunde besvara direkt, eftersom jag aldrig tidigare hade svarat på den. Ändå behövde jag inte lång betänketid, för jag visste vad jag skulle göra.

Om jag hade tio miljoner skulle jag betala mina skulder.

Om jag hade tio miljoner skulle jag instifta ett stipendium för de som drömmer om att bli författare. De som inte har råd att vara ledig för att skriva, de som skulle behöva ett extra stöd när de just startat sitt författarskap. Precis som jag önskar att jag hade fått när jag var ny författare och levde på existensminimum.

Om jag hade tio miljoner skulle jag se till att göra det bättre för de människor som är på flykt under krigets fasa, som befinner sig i flyktingläger under svåra förhållanden. Jag skulle vilja ge dem ett bättre liv.

Om jag hade tio miljoner skulle jag snabbt göra slut på pengarna, för ingen blir lycklig av mycket pengar. Däremot kan jag göra många andra lyckliga, de som har alldeles för lite av dem, jag skulle dela med mig av pengarna till dem.

Om jag hade tio miljoner skulle jag inte känna mig rik, för det är inte pengar som ger rikedom, det är lycka, kärlek, gemenskap och vänskap. Det går inte att köpa för pengar. Därför känner jag mig rik just nu, även om jag inte har tio miljoner, för jag har lycka, kärlek, gemenskap och vänner, dessutom har jag min hund.

Vad skulle du göra om du fick 10 miljoner?

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.