Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 6 maj 2016

Att döda den man älskar...

Skrivprocess
Att döda den man älskar

Har just dödat en av mina älskade huvudpersonen i den nya boken Döden på Island. Ögonen är tårfyllda och jag har en tjock klump i halsen.

Att döda den man älskar i en bok är ett bra sätt att bearbeta en sorg man bär inom sig. Då kommer alla känslor ut. Jag har bearbetat sorg i flera av mina böcker, bland annat Vikingaträl, Giljotinen,  Mysrys och TudorRosen Kampen om makten.

Det krävs att man går in i personerna man skriver om, speciellt om man dödar en av dem. Hur tänker de andra, hur känner de, hur bearbetar de sorgen?

Det är bra om man har erfarenhet av eget sorgearbete och kan ta fram de känslorna. Men alla har inte genomlidit att någon nära och älskad har dött. Då får man helt enkelt läsa sig till det.

Leta upp böcker som handlar som sorg och sorgearbete, läs både faktaböcker, biografier och skönlitterära böcker. Lär dig vad det vill säga att förlora någon. För det är först när man har gjort det som man lyckas skildra den allra minsta nyansen i sorgen.

Däremot kan du läsa dig till mycket, tillräckligt för att dela med dig till läsarna. Nu vet du i vilka böcker jag bearbetat mina sorger. Kanske kan de hjälpa dig när det är dags för dig att döda någon karaktär du älskar?

Nu ska jag fortsätta bearbeta sorgen hos mina karaktärer.

Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.