Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 20 juni 2016

Skrivprocess Närvaro

Skrivprocess Närvaro

Att vara närvarande och uppfatta det som sker runt dig, är något du har användning för i skrivandet. Sug i dig de små detaljerna, memorera och stoppa in i din alldeles speciella ask för just sådana saker.


Lägg minnena i askar
Har du inga askar i ditt huvud? Det har jag. En ask är för alldeles speciella minnen, där stoppar jag in allt som är viktigt att minnas, saker som betyder oerhört mycket för mig.

En annan ask är för vardagliga saker som i sig är betydelsefulla: fågelsången, den dagliga promenaden, skiftningarna i årstiderna, sådana saker.

Dessutom har jag en alldeles speciell ask, där lagrar jag information/data om personer jag möter. Jag brukar varna folk jag möter att de kanske rätt som det är dyker upp i någon av mina böcker. Risken att de känner igen sig är nog inte så stor, eftersom jag ofta sätter ihop olika personer till en ny personlighet.


Drömfångare av Stephen King
De här askarna har jag alltså i mitt huvud. Blev så glad när jag läste boken Drömfångare av Stephen King. I den låter King en av huvudpersonerna spara minnen i askar, något som visar sig bli betydelsefullt för personens överlevande. När jag senare såg filmen blev jag imponerad över hur bra de hade lyckats skildra just askarna.

För att lyckas samla ihop dina minnen och stoppa in dem i askar, gäller det att du är närvarande, att du lever i nuet. Se dig omkring, känn dofterna, se naturen, iakttag människorna. Stirra inte ned i mobilen eller ipaden, var här och nu och memorera. Samla dina intryck i askar för att berika dina berättelser.


Skrivkurser och skrivböcker
Som du säkert redan har förstått älskar jag att lära andra att älska orden och skrivandet lika mycket som jag gör. Jag vill visa på hur lätt det är att skriva, om man gör på rätt sätt. Något jag även berättar om på mina skrivarkurser, samt i mina båda skrivböcker Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet. Den sistnämnda har fått högsta betyg av samtliga som har recenserat boken på Bokus.


Ping på Facebook
Därför blev jag glad när jag fick en ping på Facebook från Helena på Pocketgrossisten/Bonnierförlagen som skrev så här:


"Vem vet vad det kan bli av det här köpet....Ny författare för mig. Blev tipsad och nu är jag väldigt nyfiken att läsa mer. Har skrivit mer än 40 böcker!!! Dags för ett besök på  #‎bibliotek #‎boktips #‎kimseliusböcker"

Sedan skrev Helena direkt till mig, efter att jag hade kommenterat på hennes inlägg.
"Jag började på den igår kväll. Om jag säger så här. Älskar mitt jobb;) men idag vill jag bara få fortsätta läsa din bok! Helt underbar!!! Känner så igen mig från din barndoms beskrivning. Var också en liten tjej med ofantlig fantasi men inte så duktig att sätta det på pränt som du."

Var närvarande i alla lägen och spara intrycken till dina böcker. Det vinner du mycket på.

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!