Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 23 juni 2016

Skrivtävling för dig som skriver poesi

Det är inte ofta det kommer skrivtävlingar för dig som skriver poesi, men Brombergs förlag har en återkommande tävling. Nu är det dags igen.

Mellan den 16 maj till 1 september tar de emot bidrag till deras nästa antologi i poesiserien Blå Blixt.

VAD ÄR BLÅ BLIXT?


Raderna som gett namn åt Poesiserien är hämtad från Edith Södergrans dikt "Blixten". I litteraturen kan det gamla kasta ett sken över nuet, och det nya kan svara det gamla. Med en årligen återkommande antologi, vill vi låta nya röster bryta fram. Som utgångspunkt för arbetet med Blå blixt finns alltså en nyfikenhet på vart det klassiska har tagit oss. Vad kan poesi vara idag? Den frågan skicar vi ut till bland annat skrivarutbildningar, litterära tidskrifter och facebooksidor och har hittills fått in 500-800 lyriska svar varje gång. Poesi - prosalyrik, gränserna är flytande, och det är vår förhoppning att antologins kollektiva form bjuder in till en läsning där de olika uttrycken får kasta ljus över varandra.

Tre poeter som medverkat i våra antologier har också sedan utkommit med egna poesisamlingar. Dessa är LinaHagelbäck, som under våren 2013 utkom med  "Violencia" och senare med uppföljaren "Violencia och hennes far" (2015), ToveMörkberg som under hösten 2013 utkom med "Barnen", och SannaHartnor som i januari 2014 utkom med "Hamnen". Detta är vi förstås omåttligt stolta och glada för!

Jag vill vara med! När och hur kan jag skicka text?
Nästa antologi i serien utkommer i januari 2017. Det går bra att skicka text till den när som helst fram till och med 1 september 2016. Texten kan se ut på alla tänkbara sätt, och ha vilket tema som helst. Men vi önskar ta emot max 15 sid per bidrag. Texten mejlas som docx, pdf eller odt till antologi@brombergs.se 

Skicka också med några meningar om vem du är samt kontaktuppgifter.

Välkommen med ditt bidrag!Lycka till!

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer: