Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 14 augusti 2016

En väldigt väldigt spännande skildring från andra världskriget

 En väldigt, väldigt spännande skildring från
andra världskriget
"Det här är en väldigt, väldigt spännande skildring från andra världskriget. Istället för att ta sig an kriget i stort har Kim M Kimselius valt att berätta ett en kortare historia med huvudsakligt fokus på judarna i Paris och vad som hände i Vélodrome d’Hiver. I och med att hon avgränsat sig så kommer man väldigt nära händelsen, den blir levande och man känner verkligen med huvudpersonerna. Kim har inte heller skyggat för att beskriva hur hemskt det var, vilket gör berättelsen trovärdig och äkta. Precis som i andra böcker jag läst av Kim slutar varje kapitel i en cliff hanger och det är svårt att lägga boken ifrån sig när man satt sig för att läsa.

En bok om en så viktig historisk händelse som andra världskriget väcker naturligtvis många frågor hos läsaren och Kim har därför sammanställt en gedigen och genomarbetad faktadel i slutet, i form av en ordlista.

Jag rekommenderar verkligen den här boken! Både för den välskrivna och spännande historien och för den fantastiska faktadelen i slutet."
Författare Jerker HulténSitter tårögd efter att ha läst författaren Jerker Hulténs recension av min bok På flykt från andra världskrigets fasa. Den bok som jag tycker är en av de bästa böcker jag har skrivit. Blir oerhört glad för Jerkers ord. Tack så mycket!

Det konstiga är att det är På liv och död i andra världskrigets skugga som säljer bäst. Det är även den bok skolorna väljer att ta in, kanske beror det på omslaget?

Lite mer dramatiskt och skrämmande. Många barn tror att det är Hitler på bilden.Jerker har gett boken fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter de hos din bokhandlare, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.