Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 27 oktober 2016

Enbärsbuskeflisdryck mot urinvägsinfektion Hemmets Journal

Enbärsbuskeflisdryck mot urinvägsinfektion Hemmets Journal


Med anledning av en artikel i Hemmets Journal den här veckan, 43 2016, har jag blivit överöst av mejl från personer som vill veta hur jag bar mig åt för att bli av med urinvägsinfektionen, eller rättare sagt, de vill ha recept på kuren jag tog. Därför delar jag med mig av den här.


Huskur mot urinvägsinfektion enbärsbuskeflis
Jag köpte enbärsbuskeflis på apoteket. Inget de hade i hyllorna, utan man fick fråga efter det. Jag kokade upp det i en stor kastrull och lät det sjuda cirka en timma. Därefter silade jag bort flisen, hällde på flaskor och lät stå någon vecka.

Jag tog cirka 3 liter enbärsbuskeflis (en 3-liters plastpåse) och kokade upp i en stor gryta med 10 liter vatten. Färgen blev gyllenbrun.

Sedan tog jag ett snapsglas varje morgon. Efter ett tag, cirka en vecka, var urinvägsinfektionen som bortblåst. Jag fortsatte att dricka i förebyggande syfte tills allt jag kokat upp var borta. Det tog några månader innan drycken var slut. Efter det har jag inte haft några som helst problem med urinvägsinfektioner, trots att jag ständigt drabbades av det tidigare. Nu har det gått 30 år utan att jag har haft några problem. Fantastisk huskur.

Om du inte får tag i enbärsbuskeflis på apoteket kanske du hittar det i hälsokosten. Eller så får du helt enkelt flisa en enbärsbuske på din tomt eller höra med någon av dina grannar om de kan hjälpa dig.

Lycka till! Hör gärna av dig och berätta hur det går :-D

 
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!