Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 28 oktober 2016

Hundkärlek av Charlotta von Zweigbergh

Hundkärlek av Charlotta von Zweigbergh

Hade förväntat mig mer av boken, eftersom jag fick den varmt rekommenderad. Men jag blev lite besviken. Som hundägare/hunduppfödare vill jag skrika "håll i hundarna" när det är parning på gång och tiken drar iväg med den stackars hanhunden fast inne i sig.

Boken är bra uppbyggd på så sätt att man inte får allt serverat på en gång. Vad är det som har hänt Karin och Patrik? Vad gör dem så bittra? Det får vi vänta med att veta. Det är bra. Men missförstånden och de ilskna separationerna tycker jag händer lite för ofta. Det blir upprepning av tidigare händelser.

Tycker du om att läsa om relationer, Gotland och hundar är den här boken perfekt för dig.


En relationsroman om kärlek med förhinder
Det handlar bara om hundarna. De ska para sig. Karin åker till Gotland med sin hund Sune. Där bor Patrik med sin tik Sonja. Om Karin och Patrik hade varit annorlunda kunde kärleken ha frodats för både hundar och människor, men så är det inte. De är båda motsatsen till teflonmänniskor, allt fastnar och oförrätter gnager sig envist fast. De har tunga bagage med skilsmässor, tillkortakommanden och svårhanterliga problem med sina vuxna barn. Trots att både Karin och Patrik bestämt sig för att förbli singlar resten av livet väcks en passion och försiktigt yppar de hemligheter för varandra. Det går inte alltid så bra, missförstånden duggar tätt och bitterheten slåss mot kärleken. Och hundarna behöver flera parningsförsök.

Utdrag ur boken:
Det uppstod inga vibbar vid det första och enda mötet med Sonjas husse Patrik, och hon har inget intresse av honom alls. För övrigt är hon inte ute efter något äventyr, inte heller något förhållande. Det är tröttsamt att höra den typen av kommentarer, varför alla dessa gliringar för att det råkar vara en man som äger tiken? Så fånigt att komma med tramsiga kommentarer bara för att det är två hundägare av motsatt kön som träffas. En roman med lite allvar, lite humor, lite känslor och mycket het passion!




Den får tre stjärnor av fem möjliga

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, BookOutlet.se och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!