Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 25 oktober 2016

Kim M Kimselius Egenutgivaren som dumpade B Wahlströms och nobbade Bonniers

Fint och intressant reportage hos Egenutgivare.nu
På Egenutgivare.nu kan du läsa en lång intervju med mig, där jag berättar om mitt författarskap. Jag tyckte rubriken var så slagkraftig och bra att jag ville dela med mig av den till dig. Här får du ett smakprov på texten. Gå in på Egenutgivare.nu för att läsa allt.

Kim Kimselius – egenutgivaren som dumpade B Wahlström och nobbade Bonniers

Kim Kimselius är en av Sveriges mesta egenutgivare och startade eget förlag redan 2002 efter att hon tröttnat på sin redaktör hos B Wahlströms Förlag. Sedan dess har hon gett ut hela 40 titlar och dessutom hunnit tacka nej till Bonniers.

– När jag gav ut min femte bok, Vikingaträl, delade jag en stor monter med ett etablerat förlag. Då kom de från Bonniers och ville köpa upp mina böcker och ge ut dem på förlaget. Jag tackade nej. Fortfarande med minnet inom mig av hur en redaktör kan fördärva ett bra manus. Ja, jag är väl lite galen. INGEN tackar väl nej till Bonniers? Förutom jag då, säger Kim Kimselius och skrattar.

Men låt oss ta det hela från början. Hur blev hon författare och framgångsrik egenutgivare?
– När jag var åtta år skrev jag min första bok. Då bestämde jag mig för att jag ville bli författare. Jag skrev alltid, kasperdockspjäser, noveller, hästberättelser, sagor, ja precis allt, berättar Kim.

Några av hennes hästberättelser blev dessutom publicerade.

– Sedan blev jag tonåring och tyckte inte att mina berättelser var tillräckligt bra. Då slutade jag visa dem för folk, men jag kunde inte sluta skriva.

Det blev många berättelser som stoppades undan i skrivbordslådorna. Tills hennes man läste dem och tyckte att de var för bra för att ligga där.

– Därför avslöjade han för alla våra vänner på en stor fest att jag var författare. Då var det bara att fatta mod och skicka in till förlag.

Det tog två år innan B. Wahlströms svarade. Kimselius hade glömt av att de hade hennes manus, eftersom hon redan skrev på nya berättelser.

– Därför blev jag förvånad när de ville ge ut min bok, Tillbaka till Pompeji. Ännu mer förvånad blev jag när boken gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 ex första veckan, säger Kim.

Hon fick smeknamnet ”Blekinges Astrid Lindgren” av tidningarna.

– Jag tyckte det var jättehemskt att bli så uppmärksammad av massmedia. Det var “hemma-hos-reportage”, tv-soffor, radio, tidningar, magasin. Det var lite för mycket för mig, jag skrev inte boken för att bli kändis. Jag skrev den för att få sätta den i min bokhylla och få njuta av att hålla min egenskrivna berättelse, insatt i hårda pärmar, i en riktig bok.


Missa inte resten av reportaget, för det är långt och innehållsrikt. Läs mer på Egenutgivare.nu Kim M Kimselius Egenutgivaren som dumpade B Wahlströms och nobbade Bonniers.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!