Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 11 november 2016

Att förvalta orden

Att förvalta orden
Orden har följt med mig sedan lärde mig prata. Tidigt fick jag lära mig att tänka på hur jag uttryckte mig. Senare i livet fick jag även lära mig korrekt svenska.

Det har lärt mig att förvalta orden och ta vara på dem. Inte bara mina egna ord som jag skriver, utan alla de ord som läsarna skriver till mig om böckerna.

De positiva orden får mig att sväva på små moln. Om det kommer negativa kommentarer tar jag till mig dem och funderar över om personen har rätt i sin kommentar. Om så är fallet bättrar jag mig till nästa gång.

Att ta till sig kritik är ett bra sätt att utvecklas och förvalta orden. Men det är inte alltid lätt. Ofta spärrar man ut taggarna och fräser ifrån. Jag har lärt mig att inte göra det, men så har jag varit författare i tjugo år. Under resan till att bli en etablerad författare med 40 utgivna böcker har jag lärt mig ta kritik.

I början av mitt författarskap googlade jag ständigt på mitt namn. Som mest hade jag över 200.000 träffar. Wow! Idag googlade jag namnet för att visa dig hur det ser ut när man söker på mitt namn. Det känns fantastiskt och helt vansinnigt att det kommer upp en ruta med foton och personuppgifter på mig direkt i sökfunktionen. Det är sådant som de stora författarna har...

Om jag inte hade förvaltat orden jag har fått av mina läsare kanske jag aldrig hade fått så många träffar på mitt namn. Kanske den där mäktiga rutan och härliga känslan inte hade dykt upp om jag hade sökt på mig.

Var rädd om det svenska språket och förvalta det väl, oavsett om du är författare eller inte. Det är du som bär orden vidare till nästa generation, det är du som är förebilden som får dem att ta till sig orden för att i sin tur förvalta dem och föra dem vidare.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här