Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 10 november 2016

Skrivarkurserna har börjat för Hållbar Personlig Utveckling

Skrivarkurserna har börjat för Hållbar Personlig Utveckling

Karlskrona
Äntligen är jag igång med skrivarkurserna för Hållbar Personlig Utveckling. De som jag har berättat om vid tidigare inlägg. Första dagen vaknade jag till ispansar på bilen. Det tog ett tag att få upp bildörren. När jag väl kom in i Karlskrona steg solen över taken och det var en sådan där frisk, nästan spröd luft som bara kan upplevas på hösten vid minusgrader.

Aldrig tidigare har jag kört in till Karlskrona i rusningstid och inte heller varit där sedan de började bygga om rejält i staden. Därför blev jag försenad. Tur att jag och Anna hade bestämt en tid långt innan kursdeltagarna skulle komma.

Att hålla skrivarkurs för personer som älskar att skriva och som anmäler sig till mina skrivarkurser är en sak. Att lyckas inspirera och locka personer att skriva trots att de aldrig haft en tanke på att skriva, det är verkligen en utmaning. Men med hjälp av Gula Lappar-tekniken händer mycket. Här ser du resultatet av första dagens kreativa övningar.


Från att ha varit ett sterilt rum med kala väggar börjar kurslokalen få en personlig, kreativ framtoning. Här är målningen som samtliga kursdeltagare har gjort tillsammans. Ovanför ser du kursdeltagarnas utvärdering av första dagens kurs.Anna är mig behjälplig under kursen i Karlskrona och även den som följer kursdeltagarna under alla tolv veckorna. Med andra ord är hon deras trygghet när de får nya lärare i de olika kreativa ämnena.


Andra lektionsdagen började vi med yogamattor där deltagarna fick lägga sig ned för att lyssna när jag läste ur Mördande foto. Det blev en hel del kreativa ord utifrån det passet, härliga kommentarer också, eftersom de ville att jag skulle fortsätta läsa tills boken tog slut.Även denna dag skulle de skriva ett ord som sammanfattade vad de tyckte om dagens övningar. Dessutom skulle de illustrera det genom piprensare. Deras ord lyfte mig och gav mig energi.

För att få in lite natur i lokalen hade en stor växt köpts in. Genast blev salen mysigare.
Karlskrona visade sig från sin allra bästa sida när jag lämnade staden.Ronneby
Att hålla skrivarkurs i Ronnebys kommun innebär att vi är på Bräkne Hobys folkhögskola. Jag har betydligt närmare och behöver inte sitta i några köer.


Att inspirera kursdeltagarna att skriva var inga problem och jag fick tårar i ögonen vid flera tillfällen när de läste upp sina texter. Vilka författare!


I Ronneby är det Annie och Johan som är mina medhjälpare. Annie som normalt arbetar med teater, visade sig vara en mycket duktig författare och illustratör också. Ser fram emot hennes första bilderbok. Inser att jag inte tog någon bild på Johan, som är musiker. Ska bättra mig till nästa gång. Däremot bloggade jag om när Annie och Johan höll i en teaterföreställning med pensionärerna i Eringsboda. Tillsammans driver de Teater för äldre.


Te, kaffe och smörgåsar bjuds det på, något som behövs för att ge energi under de tre timmar vi är kreativa.
Även här blev det många gula lappar. Ett bra sätt att komma igång att skriva om man tror att man inte har några ord inom sig. De kommer med hjälp av post-it-lapparna.


Den färggranna målningen har samtliga kursdeltagare gjort och precis som i Karlskrona är den en färgklick i rummet.
Även här får kursdeltagarna skriva ett ord som utvärdering efter vardera kursdag. Den andra dagen får de även illustrera orden med piprensare.
 Här ser du fler detaljer på den fina målningen.

När jag kom hem tog jag en promenad i min egen lilla skog tillsammans med Tudor. Jag fascinerades av löven på boken vars blad hade många olika färger.

Tudor sitter snällt och väntar medan jag fotograferar. Han har blivit van.

Ja, det var min första skrivarvecka för Hållbar Personlig Utveckling och jag är glad för den utbildning jag fick innan jag höll de här kursdagarna. Det har stärkt mig som person och jag känner att jag har betydlig mer att ge som skrivkurslärare än vad jag hade innan. Om några veckor är det dags att träffa grupperna ännu en gång. Ska bli spännande att se hur mycket de har hunnit göra på läxorna.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Den 15 oktober håller jag Skrivarkurs i Karlskrona.
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!