Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 30 december 2016

Boktips Vargskräck av Jeanette Bergenstav

Vargskräck av Jeanette Bergenstav

Jag mötte Jeanette Bergenstav och hennes hundar på bokmässan 2016. Visst blev jag lite avundsjuk på att hon hade sina hundar med sig. Jag hade gärna haft Tudor i min monter B09:20. Jeanette överräckte ett recensionsexemplar av sin nya bok och frågade om jag hade läst Vargskräck. Den låg ännu långt ned i min recensionshög. Aldrig anade jag vilket guldkorn som låg och väntade på att läsas.

Vargskräck är en av de bästa böcker jag har läst på länge. Jag älskar hundar. Jag har arbetat som instruktör i brukshundsklubben i många år. Jag har tävlat och tränat och fött upp hundar. Att läsa en bok som handlar om hundar, där författaren vet vad hon pratar om, det är sann glädje.

Skickligt beskriver Jeanette Bergenstav hundarnas psyken. Det är många hundar och hon ger perfekta beskrivningar av varje individ, både utseendemässigt och temperamentsmässigt.

Att hon därtill har en handling som är gastkramande spännande gör att boken är helt perfekt och får högsta betyg. Jag är imponerad av boken och författaren. Jag önskar att jag hade läst den tidigare, så att boken hade legat i många julklappshögar. Det är en bok jag vill sätta i händerna på alla, både barn och vuxna.  Läs den, antingen du tycker om hundar eller inte, det är en bok att älska!

Boken handlar om elvaåriga Flingan och hennes pudel Buffy. Det är de som är huvudpersonerna i boken. En dag försvinner Buffy under en promenad. När Flingan hittar henne blir hon just attackerad av en stor varg. Ryktet om vargen sprids och jakten tar fart.

När Flingan och Buffy möter "häxan" och hennes hundflock börjar många skrämmande saker ske. "Häxan" älskar sina hundar, många av dem har hon räddat från ett grymt liv. Deras kärlek till henne är oändlig och de gör allt för att försvara henne, till och med offrar sitt eget liv.

Vargskräck är den första boken om Flingan & flocken. En hunddeckare för alla som älskar mysterier och fartfyllda äventyr. Och hundar förstås! Jag kommer definitivt att läsa nästa bok också, och nästa, och nästa. Mitt bästa boktips!Den får fem stjärnor av fem möjliga


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, BookOutlet.se och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!