Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 29 december 2016

Börjar närma mig slutet

Börjar närma mig slutet
Året går mot sitt slut och jag börjar närma mig slutet på Mysteriet med Guldgubbarna.

Jag väntar ivrigt på färgskissen till bokomslaget. Det ska bli spännande att se vilka färger illustratören, Mats Minnhagen, väljer den här gången. Det ska helst vara en färg vi inte har haft tidigare, men det börjar bli svårt nu när jag har gett ut 40 böcker.

Nu kom jag på att jag glömt skriva en baksidestext. Det börjar bli hög tid för det. Men kanske ska jag vänta tills jag läst igenom hela boken. Det är så nära nu.

Du vet väl att jag aldrig läser igenom kapitlen allteftersom jag skriver, utan väntar tills hela boken är klar. Då blir det extra spännande att se om allt hänger ihop. Gör det inte det måste jag knyta ihop kapitlen. Det är en spännande utmaning och hittills har jag lyckats bra med det.

Att inte läsa det jag skriver förrän hela berättelsen är klar, gör att jag tycker det är roligare att arbeta med boken. Det är bara att skriva på och stanna kvar i fantasin, istället för att ägna mig åt korrekturarbete mitt i skrivfasen.

Just nu är det så spännande i Mysteriet med Guldgubbarna att jag har svårt att sluta. Igår skrev jag åtta kapitel. Orden bara rasade ur mig. Medans du sitter och läser det här blogginlägget skriver jag för fullt på guldgubbeboken. Nu är det så nära upplösningen att jag måste skriva på för att få se hur det går...

Jag älskar att vara författare!
 
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här