Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 25 februari 2017

Boktips Tungviktarmötet av Börge Hellström och Patrik Pelosio

Tungviktarmötet av Börge Hellström och Patrik Pelosio

Det skrivs mängder av böcker om hälsa och viktnedgång. Om du tror att det här är en av dem tar du fel. Visst, det handlar om viktnedgång, men det är också en ärlig dagbok om två överviktiga mäns kamp för att leva längre.

Det var intressant att läsa om Börge och Patrik kamp från det ögonblick de slår vad om att de ska gå ner i vikt, de insikter som kommer under vägen och fram tills de går i mål. Det är en naken skildring och jag lider med dem, samtidigt som jag så väl känner igen de fällor de går i, om och om igen, trots att de för en kamp mot både vikten och varandra.

En bok som får dig att inse att det inte är så lätt att gå ner i vikt, men att det fungerar om du verkligen satsar på det.


Plötsligt slår verkligheten dem hårt i ansiktet. De sitter i Patriks kök när det händer. Framför dem på bordet ligger några halvätna kanelbullar. Skrattet fastnar i halsen och de tittar på varandra uppgivet. Tiden har runnit ifrån dem, deras midjemått har svällt till att bli lika överdimensionerat som deras självförtroende. Börge Hellström och Patrik Pelosio är två machomän som är i otakt med tiden och sina kroppar. De måste göra någonting och ta tag i sin hälsa, det har gått alldeles för långt. De behöver någonting som sporrar dem så de kommer överens om en utmaning: Den som efter 90 dagar har kommit i bäst form vinner. För förloraren väntar, förutom förödmjukelsen, också ett straff som vinnaren bestämmer. Här får man följa deras tävlan i dagboksform. De är, vad som än händer, helt ärliga. Vi får följa med på en resa med inte så jättehöga toppar men däremot väldigt djupa dalar. De provar olika dieter och träningsmetoder, allt för att vinna vadet. Snart inser de att deras utmaning är betydligt svårare än de först trott och att vardagen inte alltid blir som man vill. Detta är en rolig och lärorik bok, full med humor, värme och insikter. Den berör också allvarliga saker som självkänsla, livsstil, ångest och viljan att vara älskad. Patrik Pelosio och Börge Hellström är inga vanliga personer, men problemen de möter under sin kamp sätter fingret på saker som gäller oss alla. Börge Hellström är författare till ett antal mycket uppmärksammade kriminalromaner och samhällsdebattör. Börge Hellström var också en utav grundarna till organisationen KRIS. Börge Hellström tjänstgör idag som Nämndeman i Hovrätten och har även varit nämndeman i Migrationsdomstolen.Patrik Pelosio är föreläsare och konsult och har grundat Stiftelsen Jiddra Inte som arbetar med att stötta utsatta ungdomar. Namnet på stiftelsen är taget från boken Jiddra Inte som handlar om hans eget liv där han tidigt hamnade snett och gled in i kriminalitet. Ett destruktivt liv som han sedan lyckades vända mot alla odds. 


Den får tre stjärnor av fem möjliga


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, Bookoutlet.se och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här