Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 20 februari 2017

Dagen så här långt...

Dagen så här långt...

Den här dagen är inte slut ännu, men det känns som om jag går på övertid, eftersom jag har gjort så mycket idag. Till och med ett andra blogginlägg. I det första blogginlägget för idag tipsade jag om en skrivtävling. Nu tänkte jag dela med mig av min författarvardag.

Glöm det där med att sitta på kammaren och skriva ostört en hel dag. Det var min plan, men så har det inte blivit. Jag har arbetat med flera projekt, något som är mycket givande. Dessutom har jag kläckt en ny idé som togs väl emot av några författarkollegor, berättar mer om det projektet vid ett senare tillfälle.

Så här i början av året är det mycket planering av föreläsningar och skrivarkurser som gäller. Därför har en del av dagen gått åt till att lägga in bokade föreläsningar i kalendern, samt boka hotell, både för föreläsningar och researchresa till Uddevalla, inför boken Äventyr i Uddevalla.

Mina skrivkursdeltagare är flitiga och har redan skickat in sina noveller till vår gemensamma novellsamling Morden på Färgargården. (Måste ta mig tid att lägga in den här boken på min hemsida www.kimselius.se)

Därför har jag ägnat några av dagens timmar till att lägga in texten i InDesign. Är imponerad över deras fantasi och vilka spännande berättelser det har blivit. Några av dem påbörjades under 2016 års skrivarkurser, jag känner igen en del av texten. Andra är helt nya. Jag gläds åt att alla har lyssnat på mina instruktioner, vilket underlättar arbetet betydligt.

Som om inte det var nog med de två böckerna har jag även arbetat med 10 tips för att leva på din kreativitet.

Den boken är i stort sett klar. Jag har skrivit några fler texter idag. Det känns som att jag hela tiden kommer på nya saker att lägga in i boken. Det ska vara en bok som hjälper dig att lyckas leva på ditt författarskap, precis som vi gör.

Mellan allt det här har jag försökt beställa blommor över internet till två begravningar. Inte det lättaste, så jag gav upp. Imorgon åker jag till blomsteraffären och ber dem hjälpa mig. Vill ju att det ska bli rätt så här i slutet.

Dessutom har jag svarat på ett upprop från Hjälp en journalist. Håll tummarna för att det blir napp. Då kanske det blir ännu en artikel. Längre fram i år kommer jag att medverka i M-Magasin och Året Runt.

För att ta mig igenom dagen har jag bälgat i mig te. Jasminte. Något jag förälskade mig i när jag besökte Kina på researchresa inför min bok Kinesiska Draken. Min väninna, Anki, som var med fick nog av jasminte den gången, eftersom det var drycken vid alla måltider. Jag älskar det. Köpte med det hem och blev ledsen när det tog slut. När jag var i Singapore köpte jag med mig nytt te. Det har jag snålat på och nu är det på upphällning. Varje gång jag drar in aromen och tar en klunk förflyttas jag inte bara till Kina, utan även till Singapore. En ljuvlig känsla.

Nej, nu ska jag fortsätta med Äventyr i Uddevalla. Tänk att vi har så mycket fascinerande historia i Sverige.

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här