Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 april 2017

I det ögonblicket känns det på riktigt...

I det ögonblicket känns det på riktigt...

I det ögonblicket inlagor och omslag kommer för godkännande från tryckeriet, då känns det på riktigt. Boken (den här gången är det flera böcker samtidigt så rätta benämningen är böckerna) är på gång.

Eftersom jag har varit iväg när materialet kom från tryckeriet, ägnade jag söndagen åt att titta igenom alla inlagor (texten som är i boken), lusläsa framsida och baksidestexter och godkänna för tryck.

Tänk! Snart kommer det paket från tryckeriet. Som vanligt kommer jag att slita upp paketet, lyfta upp första boken, lukta på den och känna glädje över att hålla ännu ett av mina alster i handen. Därefter ställer jag in boken/böckerna i hyllorna där de övriga drygt 40-talet böcker står.

Mysteriet med Guldgubbarna har boksläpp den 17 juni på Kulturcentrum i Ronneby, i samband med att en utställning om Guldgubbarna har premiär.

10 tips för att leva på din kreativitet och Morden på Färgargården har boksläpp på Litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona, helgen 12-14 maj. Återkommer med exakt tid och plats.

Jag älskar när nya böcker kommer från tryckeriet, när jag får ställa in de här tre i bokhyllan har jag gett ut 43 böcker på 20 år.

Ytterligare en bok kommer i höst, lagom till bokmässan, och kanske ännu en... Det ska ju märkas att jag firar 20 år som författare i år.

Men vet du, all glädje över de nya böckerna överskuggas av något jag har längtat efter sedan julen 2015 då Tickie dog, en ny valp.

Får jag presentera Venice-Kiara, som blir en ny familjemedlem i maj. Det kommer att vara årets största händelse för min del. Så jag har längtat.

Därför skriver jag på för fullt, förbereder för Hemma-hos-reportage och nya resor. Jag försöker få undan så mycket som möjligt innan Kiara kommer till oss.

Bäst att jag fortsätter jobba!
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


10 tips för att leva på din kreativitet Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Här får du mängder av tips för att lyckas försörja dig på din kreativitet. Boken utkommer september 2017.


Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

Titti sa...

Håller helt med om den känslan. Har fått uppleva det två gånger. Första gången när ett litet förlag omvandlade mitt manus till bok var fantastiskt. Och förra månaden tryckte jag och en väninna en bok med hjälp av egenutgivning. Alltid lika roligt att besöka din blogg,ger inspiration, tack

Kim M. Kimselius sa...

Hej Titti

Härligt att höra att du har fått uppleva känslan. Den är alldeles speciell. Lycka till med dina böcker.

Tack för din fina kommentar om min blogg.

Kram Kim :-)