Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 9 april 2017

Jag vet inte vad jag ska skriva om... Skrivprocess

Jag vet inte vad jag ska skriva om... Skrivprocess

De orden får jag ofta höra när jag är ute och föreläser i skolorna. Många sitter länge och funderar över rubriken, namnen på personerna, eller vad berättelsen ska handla om.

Kom hem i fredags efter en veckas föreläsningar och skrivarkurser i Markaryd och Tranemo. Egentligen borde jag ha fått höra dem orden ofta under den gångna veckan, men så har inte varit fallet. Inte en enda person har sagt det.

Jag brukar ha förmågan att inspirera och nå fram till eleverna, på ett sådant sätt att de kommer igång att skriva. Den här veckan måste jag ha varit extra duktig, eller så var det helt enkelt andarna som stöttade mig. Inte en enda elev har uttalat de orden.

Förmodligen för att jag har kommit på ett ännu bättre sätt att få igång dem att skriva. Det får förbli min lilla hemlighet...

Eftersom jag håller många skrivarkurser, både i skolor, på Studiefrämjandet, hos bokhandlarna och i egen regi på Färgargården, utvecklas jag själv som skrivkurslärare. Det märks när jag är ute och möter skrivkursdeltagarna/eleverna.

Mitt mål har alltid varit att 100 procent av eleverna ska skriva innan jag lämnar lokalen. Det känns som om jag har lyckats den gångna veckan.

Efter en framgångsrik vecka längtar jag intensiv efter att få inspirera fler att skriva. Snart är det dags. Fler föreläsningar/skrivarkurser väntar. Därefter har jag sommarens fyra skrivkurshelger på Färgargården.

Ovanstående bild är hämtad från sommar 2016. Jag sitter på bryggan nere vid den lilla sjön som ligger i anslutning till skrivkurslokalen. Där satt jag och kursdeltagarna ofta förra sommaren. Hoppas på en lika ljuvlig sommar i år.

Har du svårt att komma igång med ditt skrivande? Läs mina blogginlägg om skrivprocessen, då ska du se att orden flödar!


Lycka till!


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


10 tips för att leva på din kreativitet Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Här får du mängder av tips för att lyckas försörja dig på din kreativitet. Boken utkommer september 2017.


Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer: