Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 7 november 2017

Idag är första dagen på resten av mitt liv

Idag är första dagen på resten av mitt liv

Det gäller att leva i nuet, att inte bara låta dagarna glida förbi, för varje dag är unik och alltid första dagen på resten av ditt liv.

För mig är en bra dag de dagar jag har hunnit skriva. De allra bästa dagarna är när jag skriver hela dagarna, när jag har flöde och orden bara kommer. Det händer ofta, om jag bara får tid att sätta mig ned för att skriva.

För mig är skrivandet ett sätt att leva, det är en del av vem jag är, min identitet. Ibland säger folk till mig att jag måste vara ledig på helgerna, att jag ska låta bli att skriva. Men det går helt enkelt inte, jag har försökt många gånger. Jag får abstinensbesvär, precis som en alkoholist eller narkoman. Händerna skakar och det är först när fingrarna nuddar tangenterna igen som jag mår bra. Min fasa är när jag inte längre kan skriva, när jag inte kan röra fingrarna.

Jag har varit där. Jag har varit halvsidigt förlamad efter en stroke. Kanske är det ännu viktigare för mig att skriva nu, efter att ha återfått all rörelseförmåga. Jag vet hur fort den kan försvinna, hur tunn hinnan är mellan att må bra och må dåligt. Den är bara en sekund borta.

Därför lever jag i nuet, försöker inte gräma mig om jag inte hinner skriva så mycket jag vill. Mejlhögen får växa, det är inte hela världen, är det något viktigt mejlar dem igen.

Det viktigaste är här och nu, just den här stunden, när jag ser ut genom fönstret. Skymningslamporna har ännu inte släckts, vid horisonten anas gryningen. Frosten har bitit sig fast i naturen under natten och allt är vitt. En svart-vit-brun skugga far förbi. Det är Kiara som upplever kyla för första gången och får glädjefnatt. Jag ler och njuter av ögonblicket. Kiara är lycklig och det är också jag.

Ha en underbar dag! Det tänker jag ha.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!