Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 17 december 2017

Tiggaren av Sofie Sarenbrandt

Tiggaren av Sofie Sarenbrandt

Eftersom jag precis hade lyssnat på första boken om Emma Sköld när jag började med Tiggaren, var jag tvungen att gå tillbaka och läsa slutet på boken innan Tiggaren, för att jag skulle komma in i den.

Visst var boken spännande och svår att sluta läsa, men jag störde mig på vissa meningar, slitna jämförelser. Åh, jag kommer inte på ordet för att uttrycka vad jag menar. Jag kommer inte ens ihåg meningarna, men det var sådan ord jag använde mig av i min debutbok, då min redaktör uttryckte att det var slitna fraser, fast hon använde även ett annat uttryck som jag inte minns. Men just för att jag själv fått påpekande om de här meningarna, störde de mig i den här boken. Visst det är över 20 år sedan, men vissa saker glömmer man aldrig. Vet du vilket ord det är jag söker efter får du gärna höra av dig och berätta!

Annars var det en bra, spännande bok, lite osannolik i handlingen i vissa avseenden, men klart läsvärd.


Varför vill någon till varje pris se kriminalinspektör Emma Sköld död? Och vad har det för samband med flera dödsfall av tiggare i Stockholm?

Minnesstunden är känslosam. En ung människa är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden sitter en person som betraktar de sörjande med misstänksam blick. Någon som gör allt för att stanna i det fördolda - även om priset är smärtsamt högt.

Det är obehagligt aktuellt och fruktansvärt engagerande när Stockholms tiggare faller offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare.

Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 45 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!