Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 21 december 2017

Vad ger man en författare i julklapp?

Vad ger man en författare i julklapp?

Efter att i nästan 20 år varit ute och signerat i juletid har jag sett alla dessa nödlösningar som folk tar till precis dagarna före jul. Då kan man sälja in nästan vad som helst till dem, det är bara att svara ja på deras frågor.

Nu tillhör jag inte dem som ljuger, utan svarar ärligt om det passar just den person boken är tänkt till. Men ibland har folk köpt boken ändå, trots att jag sagt att det kanske inte alls är något för gammelfaster Britta, hon kanske hellre skulle vilja ha någon annan bok.

Men ibland händer det att gammelfaster Britta skriver och tackar för den fantastiska boken hon fick i julklapp. Då blir jag mycket glad.

Idag kom det ett tjockt, hårt paket till mig och jag tänkte genast "Åh nej, inte en bok till!"

Där har du svaret på vad du inte ska ge en författare i julklapp: inga böcker, ABSOLUT inga böcker! I alla fall inte till den här författaren.

Jag kämpar fortfarande med mina recensionshögar. Har nu delat upp dem i flera högar, då ser de inte lika mäktiga ut och det är inte lika lätt för bokhögen att rasa och falla över sovande hundar.

Men vad ger man då en författare i julklapp?
Jag brukar få gosedjur, små prydnadssaker, teckningar, julkort, brev, tavlor, stickade och virkade saker, små schackspel med mera. Många av sakerna är egentillverkade och de sätter jag extra värde på.

Det kanske är just böcker man som författare vill ha
Men om man nu inte har varit etablerad författare i tjugo år som jag, då kanske det är just böcker man vill ha. Böcker om skrivprocessen, böcker om bokutgivning, marknadsföring etc.

Att hitta glädje i skrivandet
Att skriva med glädje


 10 misstag författare gör


10 tips för att leva på din kreativitet
Författaren i sin linda
Men om man är en författare i sin linda, en som ännu inte krupit ur puppan, då kanske man helt enkelt vill ha en skrivarkurs i julklapp. Den här veckan har jag tipsat om flera olika skrivarkurser, men inte sagt ett enda ord om mina egna skrivarkurser. Mycket för att de alla är fullbokade, men det går att ställa sig på reserv till sommarkurserna. Dessutom har jag precis bestämt mig för att jag ska hålla en grundkurs vecka 44 2018. Den perfekta julklappen för dig?

Jag ser fram emot många mjuka paket i jul, till skillnad mot när jag var barn, då ville jag bara ha hårda paket, böcker!

Önskar dig en riktigt God Jul!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se2 kommentarer:

 1. Hej Kim!

  En vän brukar gå till Hedengrens i Stockholm och beskriva personerna som han vill ge presenter till och de föreslår olika böcker. Det verkar lyckat. Han tycker då att bokhandeln har ett mervärde.

  Hälsningar

  Per
  PS En gång slog jag in en biblioteksbok till min pappa. Han blev lite förvånad, men när jag förklarade att han var nog intresserad av att läsa den, men inte av att behålla den, förstod han. Hans bibliotek i närheten hade inte den.

  SvaraRadera
 2. Hej Per

  Ja, bokhandel är perfekt för att hitta bra tips. Förstår att din pappa blev förvånad, men jag tycker det var en jättebra tanke!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!