Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 27 februari 2018

Skrivkurs sjukdom och fler medlemmar i flocken

Skrivkurs, sjukdom och fler medlemmar i flocken

Efter att ha legat i sjuksängen i en vecka, klev jag upp tidigt i går och körde drygt en timma i halt väglag och utan vatten i spolaren. Hostig, febrig och med en röst som knappt bar, tog jag mig igenom gårdagens skrivarkurs i Kulturprogrammet. Det var första gången jag träffade de nya kursdeltagarna och de var helt underbara. De gav energi och de skrev fantastiska berättelser, allesammans.

"Du ser inte alls så trött ut som jag hade förväntat mig!" sa maken när jag kom hem.

Nej, jag var faktiskt inte så trött som jag borde ha varit, förmodligen för att kursdeltagarna hade varit hänsynsfulla och verkligen varit tysta och jobbat på, utan att jag behövt säga till de någon extra gång. De gav mig helt enkelt energi.

Jag har en vän som legat på sjukhus ett par veckor. Igår anlände två av hennes hundar, Ulla och Smilla. Flocken utökades till allas glädje.

Att fånga dem alla fyra på bild samtidigt är än så länge helt omöjligt, för de står inte stilla en sekund, som du ser på fotot.

Från vänster ser du Kiara som vill blanda sig in i leken med mormor Ulla och morbror Tudor. Mamma Smilla far omkring som en iller i hundgården, undersökande vartenda hörn.

Till slut tar sig mormor Ulla tid att hälsa på sitt barnbarn Kiara. Som står beredd att hoppa undan ifall mormor skulle skälla på henne.

Sedan ber Kiara snäll om att få hälsa på sin mamma Smilla, men se det går absolut inte. Smilla håller sitt barn på avstånd och trycker ner Kiara så fort hon kommer i närheten. Det är nyttigt för Kiara, samtidigt som jag tycker lite synd om henne. Nyss började hon bli en liten kvinna, nu är hon degraderad till valp igen.

Men så är det i en flock, någon ska stå underst i skalan och det ska definitivt inte vara jag.

Nu sover de alla fyra. Snön vräker ned utanför fönstret och det känns som om vintern aldrig tänker ta slut. Jag hostar och dricker honungsvatten med ingefära och citron och hoppas att febern ska gå ned någon gång. Det är tröttande att vara sjuk länge.

Idag tar jag det lugnt. Skolar in de nya flockmedlemmarna och vilar upp mig inför resten av veckan. Imorgon är det dags för en ny skrivarkurs i Karlshamn, på torsdag är det begravning av en kär vän och på lördag är det Bokmässa i Karlskrona på Blekinge museum. Jag berättar mer om det imorgon.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!